Danske CMS-firmaer hædret og hyldet

Den danske it-konsulentvirksomhed BNP Consulting har analyseret sig frem til, hvilke content management systemer, der er de bedste såvel herhjemme som internationalt. Danske produkter blandt vinderne.

Danske producenter af content management-systemer (CMS) var blandt vinderne, da it-konsulentvirksomheden BNP Consulting på Moltkes Palæ i København tirsdag uddelte en række priser til de førende CMS-producenter på det danske og europæiske marked.

BNP uddelte to typer af priser i en række kategorier.

De to typer af priser var henholdsvis Leader Awards til de bedste og Challenger Awards til udfordrerne, som kommer lige efter de bedste.

- Arrangementet var en succes, som med sikkerhed bliver gentaget til næste år, lover Lars Pedersen, partner og teknologichef, BNP Consulting.

Blandt deltagerne var CMS-producenter fra Holland, Tyskland, England, USA, Norge og Sverige.

Nyt med CMS-priser

Disse priser er de første af sin slags, da der på verdensplan ikke er andre, lignende officielle prisuddelinger på Content Management området.

- Der findes stort set heller ikke uafhængige rådgivere på CMS-området i Europa. Vi har fået en kunde fra Frankrig, der fortæller, at der ikke findes uafhængige rådgivere der, og det er da påfaldende landets størrelse taget i betragtning, siger Per Nygaard, direktør og medstifter af BNP:

Blandt vinderne var der flere danske leverandører.

For eksempel vandt den danske CMS-virksomhed Sitecore to af de såkaldte Leader Awards i kategorierne Security og Development Environment, og Composite, der også er dansk, vandt i Partner Support.

Priser til Open Source-CMS

Udover de to fik også de danske Open Source-projekter Typo3 og Umbraco priser.

- I forhold til hvor lille et land Danmark er, så er det bemærkelsesværdigt, hvor mange CMS-systemer der findes herhjemme. Sidst vi talte, var der mere end 120 danske CMS-produkter, siger Per Nygaard.

I Sverige sidder en eller to producenter på langt hovedparten af markedet, mens der herhjemme ifølge Per Nygaard er langt flere producenter om buddet.

Ved uddelingen af priserne på Moltkes Palæ var en række internationale systemleverandører til stede. Blandt andre stillede Microsoft og Fatwire fra USA, Coremedia fra Tyskland), EPiServer fra Sverige, Tridion Holland op for at modtage deres priser.

14.000 sider med informationer

Mere end 14.000 siders indleverede besvarelser samt tilhørende dokumentation fra systemleverandørerne er blevet gennemgået af BNP for at kunne udpege de bedste systemer.

BNP har sammenfattet konklusioner og udviklingstendenser fra analysen.

Baggrunden for uddelingen af priser er BNP's årlige CMS Benchmark analyse.

BNP har i analysen udvalgt 38 danske og internationale leverandører af CMS og portalprodukter, som i perioden april-august 2006 har leveret en stor mængde informationer om deres ydelser og produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere