Motorola rykker hurtigere end alle konkurrenterne

Salget af mobiltelefoner voksede sidste år med 21 procent, og det var uden sammenligning Motorola, der havde den største vækst blandt producenterne. Motorolas markedsandel steg fra 18 til 22 procent.

Nokia er stadig konge blandt producenterne af mobiltelefoner, men Motorola reducerede sidste år forspringet.

Ifølge Gartner sad Nokia sidste år på 34,8 procent af markedet, mens Motorola sad på 21,1 procent.

Mens Nokia øgede sin markedsandel med 2,3 procent, øgede Motorola sin med 3,4 procent, men der er stadig langt igen.

Nokia fortsat størst i verden

På trods af kritik for manglende "slimline" telefoner og et svagt udbud i den brede mellemklasse af mobiltelefoner fastholder finske Nokia sin førerposition og øger oven i købet sin markedsandel.

"Gode billige produkter i gryende markeder så vel som produkter med masser af faciliteter til den modne del af markedet, viste sig at være den rigtige kombination for Nokia i 2996," udtaler Carolina Milanesi chefanalytiker, mobiltelefoner, Gartner.

Sælger 1,2 mia. i år

I alt blev der solgt lige knap en milliard mobiltelefoner sidste år, og Gartner forventer, at salget i år når 1,2 milliarder telefoner.

I alt blev der solgt 990.862.500 mobiltelefoner i 2006.

Fjerde kvartal var skidt for BenQ, der røg fra en sjetteplads til en niendeplads.

Op er rykket Sagem, der i kvartalet ifølge Gartner havde en markedsandel på halvanden procent.

"Vi ser frem til endnu et spændende år i mobiltelefon-branchen med nye teknologier og nye spillere, der øger konkurrencen i et allerede benhårdt marked. Væksten aftager i år, men vi venter ikke desto mindre, at der bliver solgt op mod 1,2 milliarder mobiltelefoner i år," udtaler Carolina Milanesi.

Gartner forventer, at vi kommer til at se mere til teknologierne HSDPA og WiMax i år.

HSDPA, der er et akronym for High-Speed Downlink Protocol Access, er en 3G mobiltelefon-protokol i HSPA-familien. I øjeblikket understøtter HSDPA 1,8 Mbit/s, 3,6 Mbit/s, 7,2 Mbit/s og 14,4 Mbit/s i downlink. Hastigheder op til og forbi 28,8Mbit/ er I støbeskeen.

WiMax (Worldwide Interoperability for Microwave Access) er en teknologi, der tillader trådløs bredbåndsadgang som et alternativ til kabel og DSL.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere