EU forsøger at undgå regulering af RFID

Kommissær Vivian Reding arbejder på et tiltag i kommissionens mediedirektiv, der skal sikre, at i RFID-teknologien ikke bliver underlagt reguleringer.

Europa Kommissionen har samlet en gruppe, der skal rådgive den om RFID (radio frequency identification).

Kommissionen arbejder på et tiltag, som skal sikre, at en regulering ikke bliver nødvendig.

”Den potentielle vækst inden for RFID-markedet er enormt,” siger Viviane Reding, der er kommissær for Information og Medier, ved Cebit i Hanover, Tyskland.

Hun vurderer, at det europæiske marked for RFID kommer til at vokse fra cirka 3,7 milliarder i 2006 til cirka 52 milliarder kroner i 2016.

"Vi er stærke i trådløst, mobilt og chips, og vi bliver nødt til at udbrede den styrke til RFID," siger hun.

Men kommissæren advarer også industrien om, at den bliver nødt til at være mere opmærksom på sikkerhedsspørgsmålene.

"Vi må gøre industrien opmærksom på, at internettet frem for alt skal være folkets internet.”

Ny gruppe skal rådgive

Vivian Reding annoncerede også skabelsen af en "RFID aktieejer-gruppe," der både indeholder repræsentanter fra industrien og forbrugergrupper.

Gruppen skal rådgive kommissionen, som har planer om at foreslå nye tilføjelser til dens e-kopierings direktiv i midten af året. Tilføjelserne skal sikre, at direktivet også dækker RFID-applikationerne.

Senere på året udgiver kommissionen forslag til, hvordan medlemslandene skal håndtere datasikkerhed og de fortrolighedsspørgsmål, der melder sig ved brugen af RFID.

Vivian Reding understreger at hendes intention er, at undgå en "top-down-tilgang," eller en ovenfrakommende begrænsning af udviklingen af RFID.

Hun pointerer de mange fordele ved smart-tag teknologien, bland andet de milliarder af euro, virksomheder kan spare ved større effektivitet.

Kommissæren arbejder tæt sammen med regerings-repræsentanter fra USA, Kina, Japan og Korea for at promovere internationale standarder for RFID.

"Vi støtter helt ubetinget kommissionens anstrengelser for at samle de forskellige aktieejere og især for målet om internationale RFID-standarder,” siger Antonia Voerste, talskvinde for den tyske detailvirksomhed Metro AG, der er en af de største brugere af smart-tag teknologien på nuværende tidspunkt.

"RFID bør være et globalt tema," siger hun.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere