Danske Assemble vil udfordre e-Boks

Den Digitale Taskforce sender i foråret 2007 løsningen på en digital dokumentboks til borgerne i udbud. "Vi har løsningen," lyder det fra danske Assemble, der ikke er bange for at gå mod de erfarne kræfter fra e-Boks.

Et kommende udbud om at levere digitale dokumentbokse til danskerne har vagt interesse i Hellerup, hvor virksomheden Assemble hører hjemme.

Virksomheden mener nemlig, at den allerede nu kan levere en løsning, der kan give hver eneste dansker en digital postkasse.

"Vi vil interessere os meget kraftigt for det, når der en dag kommer et udbud, for vi har faktisk den løsning nu, som Lars Frelle-Petersen (direktør i Den Digitale Taskforce, red.) efterspørger," siger direktør Morten Svendsen.

Det er Den Digitale Taskforce, der har opstillet kravet om, at borgere og virksomheder fra 2010 skal kunne vælge at modtage og gemme alle breve, henvendelser samt korrespondancer enten via Borger.dk eller Virk.dk.

Kommuner har tyvstartet

Fire af landets kommuner har allerede valgt at implementere NemPost, som Assembles løsnings hedder.

Der igennem kan alle borgere sende sikker elektronisk post til alle offentlige myndigheder. Det kræver blot et cpr-nummer og en digital signatur.

Gentofte Kommune var den første til at bruge NemPost, og her har det fungeret siden august.

Det er de erfaringer, som Morten Svendsen mener, giver hans selskab en fordel i en udbudsrunde, hvor blandt andre e-Boks kan blive en modstander.

E-Boks har siden 2001 leveret digitale dokumenter til danskerne

"På den måde har vi udviklet en de facto-standard og viden om borgernes behov, som er helt unik for Danmark," har e-Boks administrerende direktør Henrik Andersen tidligere sagt til Computerworld om virksomhedens chancer for også at ende som den virksomhed, der skal levere digital kommunikation til det offentlige.

Få måneders udrulning

Den viden giver den måske kommende konkurrent Assembler dog ikke meget for.

"Jeg er fuldstændig sikker på, at vi ville have en chance over for e-Boks. Det er jo et arkivsystem, og vores løsning er et kommunikationsværktøj. E-Boks har erfaring med noget helt andet, og i virkeligheden er vi den erfarne inden for det her område," siger direktør Morten Svendsen.

Han vurderer, at hans løsning kan udrulles til landets kommuner på få måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere