RFID sendes på operationsbordet

RFID testes nu på tyske operationsstuer. Forsøgene skal sikre optimal anvendelse af personaleressourcer samt minimere spild og forglemmelser af materialer i forbindelse med operationer.

Siemens har netop igangsat et forsøg sammen med universitetshospitalet i München om anvendelse af RFID-teknologi (radio-frequency identification) til identifikation af materialer og personale ved operationer.

I testforsøget bliver eksempelvis svampe og gaze-bind udstyret med en lille RFID-chip, som sender et signal til en stationær læser.

Materialerne bliver således skannet, identificeret og dokumenteret ved hjælp af chips og en skanner på selve operationsstuen.

Dermed bliver eksempelvis skalpeller, sakse og gaze kontrolleret og sporet på vejen fra lager til bortskaffelse og kan dermed ikke blive væk eller havne det forkerte sted.

I dag foregår denne proces ved manuel optælling før og efter operationer.

Lægen skal også skannes

Personale, der træder ind på operationsstuen, skal også skannes via et personalekort med en indbygget RFID-chip.

Kortet indeholder ikke personlige data, men kun informationer, der er relevante for personalefunktionen, eksempelvis en kirurg.

Når operationen er slut, indleverer personalet kortene.

Alle data, herunder operationens varighed, forløb og materialeforbrug, bliver nu automatisk registreret på en monitor i operationsstuen, så hospitalsledelsen kan sikre, at alle ressourcer bliver udnyttet bedst muligt.

Forsøgene med RFID til hospitaler er netop iværksat sammen med universitetshospitalet i München og forventes afsluttet i løbet af efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere