IBM vil have grønnere datacentre

IBM afslører et grønt initiativ med et budget på 5,5 milliarder kroner om året, der skal bygge og redesigne datacentre, så de bruger mindre energi.

Computerworld News Service: Ved en pressekonference i New York afslørede IBM virksomhedens nye grønne strategi, Project Big Green, som kommer til at beskæftige 850 såkaldte Global Technology Services-medarbejdere

De skal redesigne både IBM's og kundernes datacentre.

"Store virksomheder står overfor en krisesituation på energiområdet,” siger Mike Daniels, der er seniorvicedirektør for IBM Global Technology Services.

”Vi tror, det er et område, hvor vi kan bane vejen for resten af industrien og for vore klienter,” siger han.

IBM hævder, at der er store besparelser i vente til kunder der satser grønt.

Ved at bruge IBM’s teknologier, som for eksempel deres blade-servere, i stedet for andre producenters teknologier, kan en kunde med et 25.000 kvadratmeters datacenter spare helt op til 42 procent af sit energiforbrug.

Det er en kæmpe besparelse, vurderer IDC, som gætter på, at der bliver brugt 50 øre på strøm for hver eneste krone, der bliver brugt på hardware, – et beløb IDC forventer vil stige til over 71 øre i 2011.

IBM forventer også selv at tjene på deres Big Green initiativ.

Fem faser

Virksomheden redesigner over otte millioner kvadratmeter på verdensplan, hvilket efter planen skal reducere el-forbruget med 5 milliarder kilowatt-timer om året og samtidig fordoble datacentrenes computerkapacitet.

Projektet rummer fem servicefaser: diagnose, bygning, virtualisering, økonomisering og nedkølning.

Først stilles der en diagnose på baggrund af en kundes eksisterende faciliteter, heriblandt en energivurdering, en tredimensionel analyse af strømforbruget og en analyse af temperaturen.

Når diagnosen er stillet, hjælper IBM’s projekt kunden med at udforme en byggeplan og føre forbedringerne ud i livet.

Det næste skridt i projektet er at virtualisere kundens server- og lagringsinfrastruktur og indføre energisparende processorer - som Cell processoren.

Bruger man for eksempel IBM’s BladeCenter servere med indbygget Ethernet og Fibre Channel kontakter, kan man spare 50 procent af strømmen per port sammenlignet med en almindelig rack-server.

Kunden bliver til sidst opfordret til at bruge strøm- og økonomiseringssoftware, som skal reducere strømforbruget fra serveren og ved lagring og afslutningsvis bliver datacentret nedkølet indeni og udenpå med IBM’s flydende nedkølingsteknologi.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere