Artikel top billede

Morten Felding, administrerende direktør, Xerox Danmark.

Xerox-regnskabet ligner fortsat tilbagegang

Ifølge regnskaberne går det tilbage for Xerox Danmark, men reelt dækker selskabets ringe regnskabstal over en anden og bedre virkelighed.

Igen i år er det lykkedes Xerox at få sit regnskab til at se meget værre ud, end der er dækning for.

"Regnskabet viser tilbagegang på alle nøgletal, men faktisk er vores omsætning gået frem med 10 procent og vores resultat før skat med 15 procent," fortæller Morten Felding, administrerende direktør, Xerox Danmark.

Han kender de reelle tal for omsætning og indtjening, og ville skrækkelig gerne fortælle dem til Computerworld, men sådan spiller klaveret ikke hos Xerox.

"Markeds-strategiske årsager"

Print- og kopikæmpen offentliggør af "markeds-strategiske årsager" ikke detaljer i de enkelte landes regnskabstal.

Baggrunden for, at regnskabet giver en fortegnet version af virkeligheden, er en kompliceret kommissionsberegningsmodel, som alle ordrer kværnes igennem, og som så spytter tal ud, der ikke modsvarer det reelle salg.

"Tidligere distribuerede og solgte Xerox Danmark mange varer selv. Nu går salget i langt højere grad gennem distributører, og så er det ofte Xerox Europe, der håndterer fakturaen, hvilken igen betyder, at vi "bare" får en kommissionsindtægt ud af salget," forklarer Morten Felding.

Steg med 18 procent

Fra 2005 til 2006 steg det rene maskinsalg med 18 procent, og den vækst forventer Felding også i år.

"I 2007 og 2008 er vi eneleverandører af multifunktionsmaskiner (kopi, print og scan, red.) til staten og til 25 procent af kommunerne, og det vil da givet betyde stor vækst i salget," siger Morten Felding.

Han ville af hensyn til konkurrencen strengt taget foretrække to-tre leverandører frem for de statslige monopolaftaler.

Sidste år oprettede Xerox et finansieringsselskab, og det er ifølge direktøren en rigtig god forretning.

"Vi solgte vores koncernbaserede finansieringsselskab til GE i 2000 på grund af pengemangel og måtte på grund af en klausul ikke etablere et nyt før i år. Nu gælder klausulen ikke længere, så vi har straks startet en finansieringsvirksomhed igen," lyder det.

Konica Minolta, Icon og Canon

Konkurrencen mærker Xerox Danmark især fra Konica Minolta, Icon og Canon.

Forventningerne til indeværende år er at gentage sidste års vækst-fest med 18 procent på maskinsalget, 10 på omsætningen og 15 procent på resultatet før skat.

Men først til efteråret når den herostratisk berømte kommissionsberegningsmodel er blevet justeret, ved Morten Felding, i hvor høj grad regnskabet kommer til at ligne den depression, det ikke er:

"Jeg bliver ikke forbavset, hvis 2007-regnskabet på papiret bliver endnu værre end i 2006."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere