Højdepunkter fra avisen Computerworld fredag 17. august

Søges: Dygtige digitale ledere. Danmark har brug for digital velfærd. Kan HP blive en softwaregigant? Tag det store spring til USA medstatsstøtte. Investorerne stoler på Murdochs næse. Dansk Folkeparti vil bruge it til mere omsorg for borgerne. Mobiltelefoner skal kortlægge København. En bærbar pc koster kr. 1.500 om to år. Intelligent dansk tøj redder liv. Lær at tale sammen om it-risici. CTO

Søges: Dygtige digitale ledere
Hver anden offentlige virksomhed sløser med at opstille klare mål for og evaluere it-projekter – og der er ikke noget overblik over den samlede mængde af it-projekter.
(Forside + side 14-15)

Danmark har brug for digital velfærd

Regeringens dyre velfærdsløfter er en forkert opskrift på fremtidens velfærd. Det siger Lars Mathiesen, formand for CIO Innovation Forum, forud for tænketankens årsmøde.
(Leder side 2 + side 30)

Kan HP blive en softwaregigant?

Hewlett-Packard bakser med at give sine softwareprodukter en mere fremtrædende plads i produktsortimentet, men er oppe mod hårde odds i konkurrencen med ikke mindst, IBM.
(Side 10-11)

Tag det store spring til USA medstatsstøtte

Nyt offentligt eksportinitiativ klæder danske vækstvirksomheder på til at etablere sig på det internationale marked – de er ikke dygtige nok, lyder kritikken.
(Side 12)

Investorerne stoler på Murdochs næse

Jo flere gratis nyheder, man finder på nettet, jo færre holder en avis. Wall Street Journals nye ejer vil ud af klemmen ved at producere kvalitetsnyheder til nettet.
(Side 13)

Dansk Folkeparti vil bruge it til mere omsorg for borgerne

Der skal sættes turbo på det offentliges it-udvikling: Ældreomsorgen, sundhedssektoren og politiet skal gås efter i sømmene i hurtigt­arbejdende kommissioner, mener Dansk Folkeparti.
(Side 16)

Mobiltelefoner skal kortlægge København

Data fra københavnernes mobiltelefoner skal gøre byens trafik mere glidende og bylivet bedre, lyder det fra to MIT-forskere. De peger på, at kommende intelligente byer skal efterligne fremtidens internet.
(Side 18-19)

En bærbar pc koster kr. 1.500 om to år

Nicholas Negropontes børnecomputer presser priserne i bund. OLPC-projektet trækker et kølvand af prisbillige discount-computere med sig. En række af de helt store firmaer er allerede klar med super billige bærbare computere.
(Side 22-23)

Intelligent dansk tøj redder liv

Intelligent tøj kan redde livet for brandmænd eller bare få skoen til at tælle dine skridt. Danske virksomheder har innovative ideer til fremtidens tøj, men tynges af, at Danmark har outsourcet stort set al viden om tekstiler til Asien, og at vi stadig mangler mikrobatteriet.
(Side 24)

Lær at tale sammen om it-risici

It-lederen og virksomhedsbossen bør tale sammen om risici ved it – men det er svært, og ofte taler de forbi hinanden. Lær at tale sammen og skab konkurrencefordele, lyder budskabet i ny bog.
(Side 28-29)

CTO

Computerworlds 2. sektion har tema om virtualisering. Det omfatter blandt andet en test af software, der holder dampen oppe ved virtualisering. Desuden indeholder CTO et interview, hvoraf det fremgår, at det skal være sjovt at sælge sikkerhed samt en blog om digital forvaltning.

Læser du ikke avisen? Klik her for et godt tilbud på Computerworlds ugentlige avis med dybdeborende, perspektiverende og dagsordensættende journalistik ... hvis du vil noget med it.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Senior projektleder med PMO-erfaring

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Tekniske testere der brænder for automatisering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere