Artikel top billede

Microsoftchef efter EU-dom: Microsoft har ændret sig

EF-domstolens dom, der går Microsoft imod, får ikke umiddelbart konsekvenser for den danske forretning, vurderer Microsofts danske direktør, Jørgen Bardenfleth.

Umiddelbart får det ikke konsekvenser for Microsoft Danmark, at EF-domstolen her til morgen afsagde en dom, der slår fast, at Microsoft misbruger sin dominerende stilling.

"Nu skal vi nærlæse dommen, der er ret omfattende i sine præmisser, før vi kan blive specifikke omkring eventuelle konsekvenser," siger Microsoft Danmarks administrerende direktør, Jørgen Bardenfleth, der indtil da kun vil udtale sig generelt omkring sagen.

"Vi fortsætter i hvert fald samarbejdet med både EU-Kommissionen og andre virksomheder i branchen, fastslår Bardenfleth.

Verden har ændret sig

Jørgen Bardenfleth understreger, at dommen tager sit udgangspunkt i en sag, der tog sin begyndelse for ni år siden, hvor verden i almindelighed og it-branchen i særdeleshed så anderledes ud.

"Microsoft har ændret sig, og branchen har ændret sig. Vi har indgået samarbejdsaftaler med Novell, og Sun annoncerer, at selskabet vil lægge Windows på sine servere. Nu kigger vi fremad. Vi bliver ved med at udvikle software og vil naturligvis overholde de love, der gælder i Europa," siger Jørgen Bardenfleth.

EU's krav til Microsoft om at offentliggøre specifikke tekniske oplysninger omkring serverprotokollerne i Windows har den amerikanske softwarekoncern endnu ikke levet tilfredsstillende op til.

Først nærlæse betingelserne

Disse oplysninger omkring Microsofts serverprotokoller skal gøre det muligt for tredjepartsleverandører at udvikle produkter, der kan fungere sammen med Windows på serverniveau.

Og også gøre det muligt at integrere andre applikationer end Microsofts i en eksisterende Windows-baseret it-installation for at sikre interoperabilitet.

"Ja, vi skal leve op til dommens krav om interoperabilitet, men det er for tidligt at sige hvordan og under hvilke vilkår, vi skal give uddele licenser til disse serverprotokoller. Først skal dommens præmisser studeres nærmere," siger Jørgen Bardenfleth.

Hanvil heller ikke vil komme med sin vurdering af, om dommen bliver anket af Microsoft eller ej.

Umiddelbart får dommen ingen konsekvenser for forholdet mellem Microsoft og selskabets mange forretningspartnere.

Men igen. Måske bringer nærlæsningen af dommens 248 sider noget for dagen, der kan få indflydelse for forretningen Microsoft Danmark og virksomhedens partnere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere