Nokia klar med socialt netværksted for mobiler

Nokia er klar til at gå i luften med det sociale netværkssted til mobiltelefoner. Navnet er MOSH og står for mobilize and share.

Annonce:
Annonce:

Læs mere

Links:

Besøg Nokias MOSH-site

Computerworld News Service: Nokia præsenterede tirsdag sin MOSH-service (mobilize and share), som firmaet håber, vil gøre det let for indholdsudviklere, amatører som professionelle at levere indhold til alle slags mobiltelefoner.

Kernen i MOSH-service er dens sociale netværksfunktion og sharing-elementet. Abonner hos indholdsudbydere, du synes om, og deres indhold vil være tilgængeligt.

MOSH virker på alle mobiltelefoner, ikke kun Nokias, og kan også bruges af alle enheder med indbygget webbrowser.

Når du uploader indhold, bevares filformatet for lyd og billeder, mens video kodes til Flash. Når du downloader fra sitet, kan du se hvilket indhold, der er kompatibelt med din enhed - og MOSH vil omforme filen øjeblikkeligt til den kode, din afspiller kræver.

Nokia er klar over, at fremtiden vil blive præget af en kombination af hardware og services. Apple har allerede banet vejen med iTunes Music Store og dets integration med iPod og iPhone.

Skab dit eget indhold
Ifølge George Linardos, chef for forretningsudvikling hos Nokia, udsprang planerne fra en intern drøftelse, der begyndte hos Nokia for et år siden.

"Vi ser ejerskabet af en internettjeneste-platform, som en mulighed for vækst. Vi er midt i en storstilet reorganisering omkring produktet," siger han.

"Nokia gav MOSH øgenavnet 'Fristeds-projektet'," joker Linardos.

"Ideen var, at vi gav opgaven med at programmere telefonerne til andre, og så lod de ansatte drive 'fristedet' i stedet for selv at programmere. Nu kan alle skabe deres eget indhold til telefonerne. Og alle kan udgive indhold," siger Linardos.

Kommende forbedringer
Ved udgangen af oktober, når servicen udvides i bredden, skulle den indbyggede detektor, der selv finder ud af, hvilke filer modtagerens telefon kan håndtere, være klar i en forbedret udgave.

Linardos forventer, at man på det tidspunkt vil være i stand til at dele indhold med andre, få dem til at følge et link til download-stedet, og MOSH vil så være i stand til at spore, hvilket udstyr man bruger og gemme oplysninger til fremtidig brug.

Oversat af Bo Madsen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
IT-JOB

Erfaren 2nd. level IT-konsulent
SoftCom Solutions A/S


Android Developer
Jobindex A/S


Se flere it-job hos

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om udfordringerne og processen frem imod en bedre...

I dette white paper kan du læse om strategidelen i porteføljestyringen - det vil sige, hvordan du...

I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

 
Kommende events
CIO Executive Update
CIO Executive Update er kombinationen af oplæg fra en international top-CIO og muligheden for at netværke med andre CIOs og it-direktører gennem flere round tables om aktuelle emner.


Microsoft Office 365
Det cloud-baserede Office 365 er et af de mest succesfulde produkter fra Microsoft i de seneste år. Vi har allieret os med eksperter og cases, som kan give dig en konkret og koncentreret introduktion til det alsidige værktøj. Så tilbring en formiddag i selskab med Office 365 og se hvorfor produktet er så populært ? og hvordan it-afdelingen og brugerne høster fordelene i Office 365.


Hvordan finder og fastholder du de bedste it-medarbejdere?
Hvordan skal du tiltrække de bedste it-kandidater i fremtiden? Og hvilke kompetencer kommer virksomhederne fremover til at efterspørge?Log ind
x
E-mail
Kodeord