Artikel top billede

Leif Vestergaard, administrerende direktør, EDB Gruppen.

EDB Gruppen sluger IT Gruppen

It-forhandleren EDB Gruppen overtager IT Gruppen og bliver dermed en af landets største leverandører af it-løsninger til butikker og mediehuse.

EDB Gruppen, der har IBM som hovedaktionær, overtager IT Gruppen. Sælgerne er dagligvaregrossisten Dagrofa og direktør Per Erland, som repræsenterer den oprindelige ejerfamilie bag IT Gruppen.

Prisen oplyses ikke, men EDB Gruppen forventer en øget omsætning på mindst 40 millioner kroner i år. I 2008 forventes opkøbet at bidrage med omkring 180 millioner kroner i omsætning og mindst 18 millioner kroner i overskud før afskrivninger (EBITDA).

IT Gruppen omsatte i 2006 for 156 millioner kroner med et overskud på knap syv 11 millioner. EDB Gruppen omsatte til sammenligning i andet kvartal 2007 for 218 millioner kroner, mens overskuddet beløb sig til 26,5 millioner kroner.

Den rigtige vej ifølge kortet

Ifølge en pressemeddelelse er "opkøbet en konsekvens af EDB Gruppens målsætning om at udvikle sin forretning inden for strategisk udvalgte brancheløsninger."

"Vi har længe søgt efter potentielle partnere med det helt rette mix af ressourcer, kompetencer og solid forretning, som kunne passe ind i vores strategi," udtaler Leif Vestergaard, administrerende direktør, EDB Gruppen, i en pressemeddelelse.

IT Gruppen købte selv op

IT Gruppen havde selv den store tegnebog fremme i begyndelsen af 2006, hvor selskabet overtog DigitalSolutions og LM Systems, der arbejder med henholdsvis såkaldte In-Store tv-løsninger og løsninger til bemandingsplanlægning og tidsregistrering.

IT Gruppen fortsætter livet som et datterselskab af EDB Gruppen med uændret firmanavn.

Samtidig med overtagelsen gennemfører IT Gruppen en ændring af organisationen. Direktør Morten Skovby overtager posten som administrerende direktør i IT Gruppen fra Per Erland. Morten Skovby overtager hermed ansvaret for den videre udvikling af IT Gruppen og integrationen med EDB Gruppen.

Bliver i direktionen

Per Erland, der forbliver medlem af direktionen, vil fremover koncentrere sig om fortsat forretningsudvikling og kontakten til nogle af virksomhedens største kunder i dagligvarehandlen.

Både EDB Gruppen og den tilkøbte virksomhed, forventer fra den første dag at kunne høste mange fordele ved at blande kræfter og kompetencer fra de to organisationers Retail Teams.

Efter sammenlægningen vil den nye retail-enhed have cirka 180 medarbejdere og ansvaret for, at teknikken fungerer for 65.000 brugere af kasseterminaler. Udover butiksteamet omfatter IT Gruppen en mediedivision, der leverer brancheløsninger til mediesektoren.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere