Hitachi klar med fire terabyte pc-harddisk i 2009

Hitachi på vej med ny teknologi, der vil firedoble lagringskapaciteten for pc-harddiske inden for de næste to år.

Computerworld News Service: Japanske Hitachi er på vej med en ny teknologi, der vil forøge lagringskapaciteten kraftigt.

Den ny skrivehoved-teknologi vil give Hitachi mulighed for at stuve mere data på harddiske og tillade lagringskapaciteter på en terabyte for bærbare pc'ere og fire terabyte for stationære pc'er.

Harddiskes lagringskapacitet fordobles normalt hver andet år, siger John Best, Hitachi Global Storage's chefudvikler. Den nyteknologi vil give udvikling et skub fremad, mens den samtidig vil gøre drevene mindre i deres fysiske størrelse, Siger John Best.

Firmaet håber på at kunne implementere teknologien i 2009.

Mens drevene rent fysisk bliver mindre, bliver det sværere at aflæse magnetfelterne.

Derfor skal læsehovedet være mere følsomt, siger John Best.

"Den nye generation af hoveder (CPP-GMR) vil være mere følsomme end de eksisterende og være bedre til at aflæse data fra disken," siger han.

CPP-GMR-hovederne vil øge tætheden, hvormed data lagres til 500G bits per tomme eller mere.

I øjeblikket er data-tætheden omkring de 200G bits per tomme, siger John Best .Teknologien vil møde fremtidens lagringskrav, der vokser på grund af blandt andet video og Web 2.0-applikationer, siger han.

Teknologien bygger på GMR (giant magnetor-resistance), der kan ændre elektronernes spænding og rotation, og dermed øge lagringskapaciteten. GMR-effekten gav de to europæiske videnskabsmænd Albert Fert og Peter Grunberg årets Nobel-pris i fysik.

GMR blev opdaget i 1988 og kommercialiseret af firmaer som IBM, der anvendte den til at øge harddiskenes lagringskapacitet år efter år.

Udviklingen førte frem til miniature harddiske, der blandt andet anvendes i Apples iPod.

Videnskabsfolk regner med, at ikke-roterende lagring på atomart niveau bliver fremtidens lagringsform. Men det vil ikke overflødiggøre harddiske, siger John Best. Det er baseret på halvleder-teknologi og kan ikke prismæssigt konkurrere med harddiske, siger han.

Hitachi Global Storage Technologies blev dannet efter Hitachis opkøb af aktiemajoriteten IBM's harddisk-division for cirka 11 milliarder kroner i januar 2003. Hitachi købte de resterende aktier i 2005.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere