Artikel top billede

Danske universiteter vil standardisere store systemer

Et nyt indkøbssamarbejde mellem danske universiteter skal standardisere store forretningsdrivende systemer på uddannelsesstederne.

Det skal være slut med forskellige systemer på landets universiteter. De danske universiteter vil nemlig gerne stå stærkere i samarbejdet med samarbejdspartnere som eksempelvis Undervisningsministeriet.

Derfor samler otte universiteter nu tre indkøbsforeninger til en samlet, som får navnet UNI-IT.

Det fortæller Per Overgaard Nielsen, der er Universitetsdirektør på SDU og udnævnt til formand for den nye indkøbsforening.

Det nye indkøbssamarbejde betyder ikke, at de enkelte maskiner på de forskellige universiteters fakulteter og institutter nu skal indkøbes på samme sted.

I stedet handler aftalen om standardisering af de store forretningsdrivende systemer, fortæller Per Overgaard Nielsen.

Samarbejde skal give mere kompetance

Universiteterne har indtil videre samlet de eksisterende indkøbsaftaler i den nye forening. Herefter vil foreningen om et år sende et samlet udbud ud.

"Ideen er, at vi gerne vil ruste os til at stå så stærkt som muligt som sektor overfor de samarbejdspartnere vi skal have, " siger Per Overgaard Nielsen.

Men samtidig handler det også om med samarbejdet at opnå en standardisering på tværs af universiteterne.

Gennem årene har universiteterne haft lidt forskellige systemer, og med den fælles indkøbsforening er der nu mulighed for et udvidet standardiserings samarbejde.

"Derfor tror vi også at vi får bedre løsninger og mere kompetence opbygget," siger Per Overgaard Nielsen.

Det er direktørerne for fra de enkelte universiteter som er blevet placeret i bestyrelsen for foreningen.

Og de kan sagtens blive enige, selv om de hver især kommer med deres historik om, hvordan ting skal løses, mener Per Overgaard Nielsen.

"Vi gør det, at vi er ret enige om strategien. Og selv om vi er forskellige, så har vi ikke så forskellige opgaver der skal løses på de her områder," siger Per Overgaard Nielsen.

Besparelser endnu ukendte

Den nye forening får et årligt budget på 60 millioner kroner.

Indtil det første udbud er sendt ud er det ifølge Per Overgaard Nielsen umuligt at sige, hvor meget samarbejdet kan generere i besparelser.

Imidlertid står det klart, at nedlæggelsen af tre forskellige sekretariater vil gøre forholdene bedre, fortæller universitetsdirektøren.

"I første omgang handler det her om, at vi får samlet os, at vi får standardiseret, og at vi dermed får en samlet udvikling fremover," siger Per Overgaard Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere