Bluetooth-producenter dropper UWB - satser på Wi-Fi

Udsigterne til to års ventetid på UWB-enheder får Blutooth-sammenslutningen SIG til at satse på to heste.

Computerworld News Service: Bluetooth-sammenslutningen SIG har besluttet sig for at udvikle en hurtig Bluetooth-version, der kører over Wi-Fi-protokollen. Producenterne af mobile enheder og operatørerne er frustrerede over den lange ventetid på UWB (ultra-wideband).

"Vi er nødt til at være realistiske," siger John Barr, formanden for Bluetooth Special Interest Group (SIG) og chef for standardiseringsudbredelse hos Motorola.

"Ultra-wideband chip-leverandørerne leverer ikke nær det, de har lovet."

10 meter

Ultra-wideband lover hastigheder på 480Mbit/s her og nu og senere højere hastigheder indenfor en radius på cirka 10 meter.

Bluetooth SIG besluttede sig i marts måned 2006 for at ville anvende UWB som en mulighed for en ekstrem hurtig Bluetooth-transmission, der ville gøre brugerne i stand til at downloade film eller cd'er til deres mobile enheder på få sekunder - og samtidig bruge mindre energi end Wi-Fi.

Men UWB-produkterne udkommer ikke i det forventede omfang, og UWB-opkoblede enheder synes ikke at være klar før om to år.

Den tekniske komité under Bluetooth SIG besluttede sig for at udvikle protokoller, der ville gøre Bluetooth i stand til at bruge både Wi-Fi og UWB.

"Forsinkelserne med ultra-wideband har fået Motorola til at skifte fokus. Der er en stigende efterspørgsel på Wi-Fi i mobile enheder," sagde John Barr ved Bluetooth Evolution-konferencen i London.

Er der allerede

"Vi vil gøre brug af den radio, der allerede er der," sagde Patric Lind fra Sony Ericsson.

"Vi vil først og fremmest bruge Wi-Fi, men vi udelukker ikke UWB. Det kommer til at tage noget tid, før teknologien virker tilfredsstillende. Wi-Fi bruger nok mere energi, men der er også mange omkostninger forbundet med at skifte til en ny teknologi," sagde han.

Kommer inden for et halvt år

UWB-producenterne er ikke enige.

"Der vil findes håndholdte UWB-enheder i Asien indenfor det næste halve år," sagde Mark Moore, teknologichef hos Artimi. Disse enheder vil anvende en trådløs USB-variant af UWB.

"Det er godt, at vi arbejder med to alternativer på samme tid," siger Robin Heydon, der arbejder med globale standarder for Cambridge Silicon Radio.

"Det viser værdien af SIG's strategi om at støtte flere metoder," siger han.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere