Tirsdagens aviser om it

Dansk firma skal udvikle skærme for Sanyo i Japan. Underskud af it-folk koster milliarder. Kvinder vil ikke tung it. -systemer langt fra klar til Rentedyk. Støtte til Henning Dyremoses umage post som TDC-formand.

Dansk firma skal udvikle skærme for Sanyo i Japan

Den danske virksomhed Web500, som har ekspertise i instore-tv, har indgået en udviklingsaftale med den globale japanske elektronikgigant Sanyo. De to virksomheder skal i fællesskab tilpasse Sanyos nye vejrbestandige fladskærme til markedet for udendørs digital skiltning. (Børsen)

Underskud af it-folk koster milliarder

Udsigterne for den manglende arbejdskraft inden for it-branchen er langt værre end den nuværende situation. Det viser en ny undersøgelse, som brancheorganisationen ITEK under Dansk Industri har udarbejdet. Samtidig koster manglen milliarder i tabt produktionsværdi. Allerede i år vil tabet være 4,5 milliarder kroner. Det nuværende antal ledige it-stillinger vil fordobles i de kommende år, hvis ikke der gøres en ekstreordinær indsats for at tiltrække unge til it-uddannelserne. (Børsen)

Kvinder vil ikke tung it

Hardcore it er et udpræget mandefag, og det vil det være mange år endnu. Kvinder afviser massivt at stille op på de længerevarende it-uddannelser. Kun når det handler om mere humaniora-, sprog- eller handelsorienterede it-retninger er kvinderne med. Årsagen er ifølge en Greens-undersøgelse, at der i den danske befolkning er en udpræget opfattelse af it-branchen som værende stærkt præget af konkurrerende mandlige værdier og stress. Kvindernes andel blandt nye datalogistuderende på Aarhus Universitet er på 4 procent i 2007. (Børsen)

It-systemer langt fra klar til Rentedyk

Trods en massiv markedsføringskampagne har mindre end 100 boligejere fået tegnet en fastkursaftale på RD’s Rentedyk, og kun ca. 300 har fået lavet en beregning. Lånet er slet ikke kommet ud over rampen. Det skyldes at RD’s it-systemer endnu ikke er klar til at håndtere Rentedyk-lånet. (Børsen)

Støtte til Henning Dyremoses umage post som TDC-formand

Henning Dyremose sidder i dag i spidsen for et TDC, hvis ledelse foretager en stribe strategiske indgreb på det store teleselskab, der er i skærende modstrid med den ledelse, han selv lagde for dagen. Derfor har flere påpeget, at det måske var tid til at Dyremose forlod posten. Kurt Björklund, der er direktør for en af de fem kapitalfonde, bag TDC, Permira, bakker op om Dyremose. Han repræsenterer Nordic Telephone Company, NTC, der ejes af de fem fonde Apax, Blackstone, KKR, Permira og Providence. Han siger til spørgsmålet om, hvorfor Dyremose stadig er formand: ”Den eneste kommentar jeg har til det, er at NTC stemte for at Dyremose skulle være formand for TDC sidste år.” (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere