Artikel top billede

"Enhver dygtig leder skal arbejde med at skabe tillid og integritet," siger direktør Nina Kenney, FranklinCovey Nordic Approac. Foto: Mikael Rieck

Er du parat til nye udfordringer som leder?

IT-Branchens Bedste Arbejdspladser 2007: Ledelsesguruen Stephen Covey mener, at ledere står over for en ny udfordring, som de ikke parate til at håndtere.

Fremtidens ledere skal blive bedre til at udnytte medarbejdernes potentiale, for fastlåste strukturer hindrer kreativiteten.

I stedet for at fastholde opfattelsen af, at ledelse bare er noget, man kan, skal der arbejdes på at skabe bedre forhold.

Tal fra Center for Arbejdsmarkedsføring viser, at der er stor behov for god ledelse. Offentliggørelsen af 'Lønmodtagere i det 21. århundrede' viser, hvad medarbejdere tillægger stor betydning.

Her har 85 procent svaret et interessant arbejde, 79 procent nævner forståelse og respekt fra ledelsen, og 25 procent har angivet høj løn som stor betydning.

Vidensarbejdere

Nina Kenney, direktør for lederudvikling, FranklinCovey Nordic Approach, anser nutidens ledelsesform for et stort problem.

Ifølge direktøren står vi over for en helt ny udfordring, som ledere ikke er parate til at håndtere. For meget lederudvikling hænger stadig fast i gamle tankesæt fra industrisamfundet.

Men at lede vidensarbejdere kræver noget andet, baseret på Stephen Coveys tanker om fremtidens kompetenceudvikling.

"Ledelse kan læres, men det nytter ikke noget at være leder i 80 procent af tiden. Det kræver engagement og dedikation," understreger hun til konferencen It-branchens Bedste Arbejdspladser 2007, der fandt sted torsdag.

Fire ledelseskrav

Fire dimensioner er nødvendige for en god ledelse, hvor tillid i organisationen er uundværlig.

"Enhver dygtig leder skal arbejde med at skabe tillid og integritet," understreger Nina Kenney.

Desuden mener hun, at alt for få ledere udtrykker forventning og klargør virksomhedens strategi overfor medarbejderne.

Et problem, som kan skade motivationen, er it-systemer, der ikke fungerer optimalt.

"Systemerne skal ikke modarbejde men understøtte medarbejderen," siger Nina Kenney.

Ifølge direktøren skal lederen også frigøre potentiale hos medarbejderen. Ledelsen har ofte har mange strategier, men kan ikke finde ud af at forankre strategien i hele organisationen, så alle føler et ansvar.

"Mange ledere er ikke gode til at afklare formål. Derfor skal den fremtidige leder i højere grad få andre til at coache og motivere sine medarbejdre," siger hun.

De fysiske rammer, respekten om det hele menneske, udfordrende opgaver med mulighed for udvikling skal være til stede, og sidst men ikke mindst skal tingene give mening for den enkelte medarbejder.

"Det, vi bidrager med, skal virke meningsfyldt. Det, vi bidrager med, skal betyde noget for virksomheden. Det er et stigende krav," siger Nina Kenney.

De 15 bedste

Torsdag blev Microsoft kåret til den danske it-branches bedste arbejdsplads skarpt forfulgt af Cisco og Mjølner. Læs alt om konkurrencen og kig de bedste arbejdspladser i kortene:
Her er den danske it-branches bedste arbejdspladser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere