Artikel top billede

Finansministeriet droppede IBM på grund af fodfejl

Et forkert udfyldt bilag var grunden til, at Finansministeriet valgte at se bort fra IBM, da der for nylig skulle vælges leverandører af storage til de statslige rammeaftaler.

Da Finansministeriet sidste år sendte de statslige rammeaftaler om indkøb af servere og storage i udbud, havde de fleste ventet at se IBM på i hvert fald én af aftalerne.

Men nej, det blev Dell, Fujitsu Siemens og Hewlett-Packard, der vandt rammeaftalen om levering af servere til staten de næste tre år, mens vinderne af storagekontrakten blev Dell, Fujitsu Siemens og Hitachi.

Årsagen til, at IBM røg ud af begge rammeaftaler viser sig ifølge CRN nu at være en ret banal fodfejl.

IBM valgte at beskrive sine hidtidige leverancer inden for datalagring som "En bred vifte af storage," og det viste sig at være en fejl.

Faktisk var det så upræcist et svar, at Finansministeriets jurister valgte at give IBM en lang næse i stedet for en lukrativ plads som leverandør på de statslige rammeaftaler.

Afslag gav aktindsigt

Det er forhandlermediet CRN, der har fået aktindsigt i Finansministeriets afslag til IBM i forbindelse med sidste års udbud til de statslige rammeaftaler.

"Udbudsreglerne giver ikke staten råderum til at tage andet end det af virksomheden fremsendte i betragtning. Klagenævnet har udtalt, at staten har pligt til at vurdere virksomhedens opfyldelse af kravene alene på baggrund af det fremsendte materiale," skriver kontorchef i Finansministeriet Martin Præstegaard i en kommentar til CRN.

Ministeriet har ikke set sig i stand til at vurdere "relevansen af indholdet i de beskrevne leverancer i forhold til de varer og serviceydelser, som den udbudte kontrakt vedrører," står der blandt andet i afslaget, som ifølge CRN er dateret 3. august 2007.

Ingen sure miner

Hos IBM er der ikke sure miner - i hvert fald ikke ud ad til.

"Regler er til for at følges, og vi er en lærende organisation, og næste gang der kommer et statsligt udbud, ser vi på det igen," siger Thomas Steglich-Andersen, IBM's salgsdirektør for servere og storage til CRN.

Udbudsreglerne er ret restriktive og kræver, at udbyderne ikke må kontakte leverandørerne for at få yderligere oplysninger, men skal holde sig til de skriftlige svar fra leverandørerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere