Tirsdagens aviser om it

Risiko for nye kursfald. Digital tv-revolution presser radio/tv-producenter. Det offentlige blæser på erhvervs-kritik. Digitalisering af Danmark dumper på egne mål. Nye CRM-værktøjer og mobil software er hot. Gammeldags job taber. Danmark får digitale roser af FN. Fjern teleregulering i dele af landet.

Risiko for nye kursfald

Med GN Store Nords choknedjustering forleden blev GN-aktien sendt i dørken med et kurstab på 25-30 procent. Nedjusteringen vedrørte begge forretninger – både høreapparatforretningen GN ReSound og head set-forretningen GN Netcom. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Digital tv-revolution presser radio/tv-producenter

Ny knowhow bygges op i virksomhederne – det kan på længere sigt give grundlaget for en helt ny tv-producent i Danmark. Måske er det en ringe trøst, men det er lige så svært for producenterne at følge med i digitaliserings-ræset, som det er for forbrugerne. Hos pc- og tv-leverandøren Zepto mener administrerende direktør Lasse Friis, at forbrugerne skal vænne sig til, at teknologien skal udskiftes langt hurtigere, end de har været vant til. (Børsen)

Det offentlige blæser på erhvervs-kritik

Regeringen, kommunerne og regionerne kan ikke blive enige om at ændre strategien for digitaliseringen af den offentlige sektor, trods massive ønsker fra et bredt udsnit af erhvervsliv og organisationer. Direktør i IBM Kim Østrup er af den opfattelse, at det kunne have styrket strategien, hvis leverandørerne var blevet indbudt til en "mere deltagende og aktiv rolle undervejs i processen," som han formulerer det. (Børsen)

Digitalisering af Danmark dumper på egne mål

Næsten ingen af de gennemførte digitaliserings-tiltag i den offentlige sektor fra 2004 til 2006 nåede de fastlagte mål. Det viser en gennemgang af projekterne og en sammenstilling med målkravene som Den Digitale Taskforce under Finansministeriet har foretaget. (Børsen)

Nye CRM-værktøjer og mobil software er hot

It-ventureselskaberne er igen i offensiven og ser flere nye oplagte muligheder på det digitale marked. Via Venture har med kapital fra ATP lavet en liste over gode investeringsmuligheder. (Børsen)

Gammeldags job taber

En række aktører i it-branchen har etableret et bud på, hvordan de teknologiske hjælpemidler fremover kan gøre os mere uafhængige af tid og sted. Men producenterne af de nye hjælpemidler holder kortene tæt til kroppen. (Børsen)

Danmark får digitale roser af FN

USA er ikke længere verdens førende inden for digital forvaltning. Sverige, Danmark og Norge indtager nu første-, anden- og tredjepladsen i disciplinen e-government ifølge en undersøgelse udarbejdet af en særlig arbejdsgruppe fra FN. I rapporten fremhæves den danske borgerportal borger.dk som verdens førende. (Børsen)

Fjern teleregulering i dele af landet

De områder i Danmark, som har mange forskellige muligheder for at få telefoni og bredbånd, skal som forsøg slippe for myndighederne, så der bliver reel konkurrence. Som udgangspunkt en god idé, siger førende analytikere. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere