Artikel top billede

Sanyo sælger hele mobilforretningen

Japanske Kyocera overtager Sanyos mobilforretning for cirka 2,4 milliarder kroner.

De japanske teknologiproducenter Kyocera og Sanyo har indgået en aftale, der betyder at Kyocera betaler 50 milliarder japanske yen - cirka 2,4 milliarder kroner - for Sanyos mobilforretning.

Det oplyser de to selskaber i en pressemeddelse.

Kyocera overtager mobilforretningen 1. april 2008.

Sonyo producerer primært mobiltelefoner til hjemmemarkedet og Nordamerika, og har fokuseret på CDMA-teknologien, der er en konkurrent til GSM- og UMTS, der anvendes i Europa.

Omkring 15 procent af verdens mobiltelefoner bruger CDMA. 85 procent bruger entes GSM eller 3GSM.

Frasalg efter krise

Frasalget kommer efter en mangeårig krise, der undervejs har budt på flere nedskæringer.

Selskabet blev ellers tidligere betragtet som en af verdens mest solide teknologi-producenter.

Kyocera fortsætter med at sælge telefoner under Sanyo-brandet, ligesom det også vil fortsætte med at producere telefoner under eget navn.

De to selskaber indledte forhandlingerne om overtagelse i oktober 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere