Artikel top billede

En milliard RFID-kort i fare for hacking

Den hollandske regering udsender advarsel om adgangskort, der baserer sig på Mifare Classic RFID-chip. RFID-chippen er en af de mest udbredte RFID-chips i verden.

Den hollandske indenrigsminister Guusje ter Horst skrev i går onsdag et brev til det hollandske parlament, at regeringsinstitutioner skal tage "ekstra forholdsregler for at opretholde sikkerheden."

Det er Mifare Classic RFID (radio frequency identification) chip, som er udviklet af
NXP som er årsagen til de hollandske bekymringer.

Forskere viser sårbarhed

Den hollandske advarsel kommer efter, at to uafhængige forskergrupper har demonstreret sårbarheder i kortets sikkerhed.

I mandags offentliggjorde de tyske forskere Karsten Nohl and Henryk Plötz en beskrivelse af problemet med kortets krypteringsteknologi.

Allerede tilbage i december måned sidste år havde de to forskere på Chaos Computer Camp fortalt om sårbarheden i RFID-kortet.

De har dog ikke offentliggjort selve hacket.

"Vi ønsker at få en debat igang, så folk kan tilpasse eller fravælge systemet," siger Karsten Nohl til hollandske Webwereld.

I går onsdag demonstrerede Bart Jacobs, en it-sikkerhedsprofessor fra Radboud Universitetet i Nijmegen, et hack af chippens sikkerhedskryptering.

ID-tyveri og indbrud

Kriminelle kan udnytte sårbarheden til at klone kort, der anvender Mifare Classic RFID-chip og derved give dem adgang til btygninger eller foretage identitetstyveri.

Ifølge den hollandske indenrigsminister Guusje ter Horst anvendes RFID-chippen i to millioner hollandske adgangskort til bygninger.

Globalt set er der ifølge Webwereld en milliard kort, der anvender teknologien fra NXP, hvilket gør det til et globalt problem.

På NXP's website listes følgende anvendelser af Mifare Classic chippen:

"Electronisk afgiftsopkrævning via en On-Board enhed eller via Stop-and-Go betaling med kontaktfri kortlæsere ved afgiftssteder; parkometre eller adgang til parkeringspladser; frequent flyer kort med Lufthansa og Air France samt betaling på tankstationer (Shell Easypay)."

NXP nævner, at Mifare udgør 85 procent af markedet for kontaktfri smartcard. Markedsandelen er dog fra en undersøgelse fra år 2000.

Det danske Rejsekort er også udsat for sårbarheden ligesom chippen anvendes i det engelske Oyster Card, som anvendes i Londons Underground.

Computerworld har kontaktet NXP, for at høre hvor mange Mifare Classic-chips, der er i anvendelse i Danmark, men har ikke modtaget noget svar endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere