Artikel top billede

Foto: Sigrid Nygaard/Scanpix

Her er Sanders nye it-sikkerheds-boss

Den kvindelige eks-rektor for Københavns Universitet, Linda Nielsen, bliver ny formand for Helge Sanders nye it-sikkerhedskomité. De to har ikke haft ubetinget succes i deres tidligere it-projekter.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har udpeget en rutineret kvindelig ræv i råds- og nævns-arbejde til den nye it-sikkerhedskomité.

Den 55-årige Linda Nielsen har en fortid som rektor på Københavns Universitet, medlem af regeringens globaliserings udvalg og præsident for Kræftens Bekæmpelse.

Hun er uddannet jurist og har fået en professortitel i familie- og arveret på Københavns Universitet.

"Med sin brede erfaring og stærke kompetencer, også i kommunikation med offentligheden, får Linda Nielsen en central opgave i arbejdet med it-sikkerhed. Vi skal udnytte teknologiens muligheder og samtidig beskytte borgernes ret til privatliv. Også den del af opgaven er Linda Nielsen særdeles kvalificeret til at løfte," lyder det fra Helge Sander i en pressemeddelelse om it-sikkerhedskomiteen.

Privacy er i kikkerten

Komiteen skal blandt andet arbejde med tiltag til forbedring af it-produktsikkerhed, tiltag til at fremme sikker adfærd på internettet samt privacy.

Ud over Videnskabsministeriet deltager Dansk Industri/ITEK, IT-Branchen, Dansk IT, Forbrugerrådet, Finansrådet, KL, Danske Regioner, Skatteministeriet, Justitsministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet samt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i komiteen.

FORTSÆTTES

Fælles mislykket projekt

Fra 2002 til 2005 var Linda Nielsen formand for Rektorkollegiet, der er en sammenslutning på tværs af universiteterne.

I denne stilling var et af de projekter, hun søsatte, en fælles database og hjemmeside, UNEV, hvor 12 universiteters efter- og videreuddannelse skulle samle.

Forventningerne til samarbejdet mellem videnskabsminister Helge Sander og Linda Nielsen var da også store, da ministeren skulle stå for den officielle åbning i 2003.

”Universiteterne har udviklet en fælles portal, der giver brugerne en unik mulighed for på ét sted at se det meget alsidige udbud af fag og kursusformer, der findes på universiteterne”, lød det dengang fra Rektorkollegiets formand, Linda Nielsen, til rektorforeningens hjemmeside.

Og videnskabsministeren troede fuldt og fast på projektet.

”Mange mennesker, der gerne vil efter- og videreuddanne sig, tror, at universiteterne kun udbyder lange uddannelser, der varer flere år. Sandheden er, at udbuddet er stort og varieret. Jeg tror, at UNEV-portalen kan medvirke til, at de private og offentlige virksomheder får endnu mere glæde af universiteternes efter- og videre-uddannelse på højeste niveau” sagde han.

Tog livet af projektet

Men i sidste ende gik projektet død.

"Du vil ikke blive savnet".

Det kunne passende stå på gravstenen for det tætteste, Danmark har været på et virtuelt fælles universitet. .

UNEV blev i al stilhed lukket i januar 2007.

Projektet løb over fem år og kostede Videnskabsministeriet i omegnen af otte millioner kroner, men da universiteterne efter prøvetiden skulle overtage finansieringen, vurderede man, at udbyttet ville være for lille.

Derfor tog man livet af projektet i januar sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere