Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Dansk post-chef træt af stime af IBM-nedbrud

Efter flere alvorlige nedbrud i Post Danmarks IBM-baserede storage-system, sender it-direktør Jens Risgaard nu IBM's storagesystem på førtidspension.

IBM kan efter sag om bøvlet storagesystem skrive endnu et firmanavn på listen over ex-kunder.

Post Danmark skifter nemlig koncernens IBM-baserede storagesystem ud med et system fra Hitachi.

Opsigelsen af aftalen med IBM sker, fordi systemet ifølge it-direktør Jens Risgaard har voldt post-koncernen store vanskeligheder.

"Vi har konstant haft problemer med systemet fra IBM. Cirka én gang året har vi været på kanten af nedbrud," siger Jens Risgaard.

Ustabilt i otte år

Post Danmark har levet med det ustabile storagesystem siden 2000.

Siden er IBM-systemet blevet suppleret med et storage-system fra EMC for at sikre driftsstabiliteten.

Men da IBM-systemet endnu engang brød sammen i august og september i fjor, flød bægeret over, og Post Danmark indledte jagten på et nyt storagesystem.

Blandt andet på grund af fejlenes karakter:

Langvarig fejl-retning

"IBM har ikke været i stand til at løse problemerne på en, to eller tre dage - det har hver gang taget flere måneder at få løst. Vi kan ikke leve med, at fejlrettelserne tager så lang tid," siger Jens Risgaard.

Opsigelsen af samarbejdet med IBM kommer i kølvandet på en række sager i offentligheden, hvor IBM alle har måttet sige farvel til store kunder.

Således fyrede Apotekerforeningen i sommer IBM og Accenture som leverandører af it-systemet PharmaNet.

Nyligt farvel til TDC

Og for et par uger siden var det TDC, som offentligt bekendtgjorde afskeden med it-giganten IBM i forbindelse med en større revidering af koncernens it-arkitekur - en kontrakt i størrelsesordenen 2 milliarder kroner.

IBM ønsker ikke at tale om den konkrete sag fra Post Danmark og afviser også, at der skulle være tale om en uheldig tendens.

"Det billede kan vi ikke genkende," siger pressechef Carsten Grønning, der henviser til, at IBM det seneste år har underskrevet en række større kontrakter med blandt andet Ecco, Værdipapircentralen, PBS og A. P. Møller.

Grøn profil spillede ind

Ifølge it-direktør Jens Risgaard leverer Hitachi Post Danmarks nye storagesystem til en "meget favorabel pris".

Og så har det heller ikke været uvæsentligt, at systemerne er med på den grønne bølge, konstaterer it-direktøren.

"I og med Post Danmark aflægger et grønt regnskab, har det ikke været uvæsentligt med den grønne profil - vi kan jo lave en millionbesparelse på strømmen," siger Jens Risgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere