Artikel top billede

Eksplosiv stigning i strømforbrug kan blive kritisk

Strømforbruget i datacentrene er steget så meget, at en server til 15,000 kroner i dag overskrider sin egen værdi i strømforbrug på mindre end to år. For otte år siden ville det tage 10 til 15 år.

Computerworld News Service:Køle- og strømforbruget for datacentre er nu så højt, at mange af branchens virksomheder styrer imod en økonomisk krise.

Det viser en rundspørge blandt 311 datacentres managere, som Uptime Institute. har udarbejdet.

42 procent af respondenterne svarer, at deres datacenter vil overskride dens strømkapacitet indenfor 12 til 24 måneder, medmindre der bliver lavet udvidelser til datacentret.

23 procent svarer, at det vil tage imellem 24 og 60 måneder, før de overstiger deres kapacitet.

Også nedkøling halter

De adspurgte rapporterer lignende scenarioer, når det kommer til nedkøling.

39 procent svarer, at de vil overstige deres køle-kapacitet indenfor 12 til 24 måneder, og 21 procent svarer, at det ville tage 24 til 60 måneder at overskride datacentrets kølekapacitet.

Tallene viser, ifølge Kenneth Brill fra Uptime Institute, at der er sket en markant økonomisk forandring over de sidste par måneder.

"En betydelig forandring er sket i 2006 og 2007," siger han.

Betydeligt dyrere

Tallene viser, at datacentre er blevet betydeligt dyrere at administrere.

Det betyder blandt andet, at virksomheder er tvunget til at tage midler fra deres it-budget for at...fortsættes

... opgradere datacentrene til at kunne følge med strømforbruget og køle-behovet, forklarer Brill.

Ifølge Brill begyndte det skiftende forbrug at vise sig første gang i 2006, da strømforbruget for begyndte at vokse betydeligt hurtigere end forventet.

Det skyldtes en større stigning i server-antal end forventet, og nye generationer af højtydende processorer, som kræver mere strøm.

Måske bliver strømmen rationeret

Brill forklarer, at datacentrenes øgede forbrug i USA ser ud til at overhale mængden af elværker, der bliver godkendt og bygget, hvilket kan betyde, at strømmen, der bliver distribueret til virksomheder i USA, vil blive rationeret i fremtiden.

Ifølge Uptime Institute vil en server til cirka 15,000 kroner overskride sin egen værdi i form af forbrug på mindre end to år. For mindre end otte år siden ville en server først overskride denne grænse efter 10 til 15 år.

Disse otte år gamle servere er dog en væsentlig del af det nutidige forbrugsproblem.

Uptime Institutes tal viser at mange af virksomhedernes servere er forældede. Helt op til 30 procent af virksomhedernes servere står ubrugte og kasserede, men bruger stadigvæk strøm.

Datacentrenes ledere har simpelthen ikke pålagt nogen den opgave at slukke for serverne og skrotte dem.

Brill anbefaler at klassificere applikationer i niveauer baseret på deres vigtighed for virksomheden, og derefter tildele hver applikation det lavest mulige datacenter niveau.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere