3-ejer bremser tabet på 3G-forretningen

Hovedaktionæren i teleselskabet 3 har løftet indtjeningen med 50 procent i det seneste halvår. Men 3G-forretningen halter stadig.

3G-statsningerne koster fortsat på bundlinjen for det Hong Kong-baserede Hutchision Whampoa, der blandt andet ejer 60 procent af teleselskabet 3.

Tallene viser dog, at 3G-aktiviteterne har stabiliseret sig, mener analytiker Alexander Chia hos Standard and Poor's Equity Research in Kuala Lumpur.

”Spørgsmålet er, om forbedringerne kan fortsætte med den afmatning, der opleves i Europa," siger han til bloomberg.com.

Store forventninger

Hutchision Whampoa har positive forventninger til 3-gruppen i 2008.

I 2007 tabte 3-gruppen cirka 12 milliarder kroner før skat sammenlignet med et tab på 13 milliarder et år tidligere.

Hutchision Whampoa oplevede imidlertid fremgang på andre forretningsområder, som har gjort det muligt at løfte indtjeningen med 50 procent i det fjerde år med tab på 3G-forretningen, skriver Bloomberg.com.

Samlet øgede selskabet indtjeningen til 1,2 milliarder kroner fra 800 millioner kroner året før i anden halvdel af selskabets regnskabsår, viser beregninger foretaget på baggrund af selskabets årsregnskab og tidligere offentliggjorte halvårstal, skriver nyhedstjenesten.

3-gruppen har samlet set 15,8 million 3G-abonnenter i Danmark, Sverige, Italien, Storbritannien, Australien, Irland og Østrig. I august sidste år var tallet 14,5 millioner abonnenter, skriver Bloomberg.com.

Satsningen på 3G-tjenester, der blandt andet skal gøre det muligt at foretage trådløs transmission af data som musik og video ved høje hastigheder til telefoner og andre bærbare enheder, har kostet selskabet milliarder af kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere