Artikel top billede

Politikere kritiserer headhunter-firma

ERP-specialisten Johnny Carlsson, der blev hindret i at søge job hos en headhunter, får nu opbakning fra politisk side. Især hemmeligkræmmeriet er helt uacceptabelt, lyder det.

Sagen om ERP-specialisten Johnny Carlsson, der blev hindret i at søge job hos et rekrutteringsbureau, får nu flere politikere op af stolen.

Især at flere bureauer ikke informerer kandidaterne om alle betingelserne, inden de placeres, finder politikerne uacceptabelt.

"Jeg synes, at den omtalte situation er helt uacceptabelt," siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti.

Han understreger, at rekrutteringsbureauer ikke er undtaget fra den kommende jobkartel-lov, der formodentlig vil blive vedtaget med stemmer fra i hvert fald Dansk Folkeparti og regeringen.

Fagforeninger frygtede ellers, at både rekrutteringsbureauer og vikarbureaer var undtaget fra loven, der skal forhindre de omstridte hemmelige jobkarteller.

Men det er altså kun vikarbureaer, der gælder særlige vilkår for.

Vikarer skal orienteres

Bent Bøgsted forklarer, at vikarbureauer i modsætning til rekrutteringsbureaer har lov til at beholde 'ordninger', hvorved de modtager en betaling fra en brugervirksomhed ved ansættelse af en udsendt vikar.

"Men den ordning har, såvidt jeg kan se, ikke noget med den aktuelle sag at gøre," siger Bent Bøgsted.

Han forklarer, at folk, der tilmelder sig vikarbureauerne, skal kende aftalerne, men vikaren skal dog ikke godkende dem.

"Det vil sige, at de altså ikke kan lave hemmelige aftaler, da de vil være at betragte som ikke eksisterende" siger han.

Ministeren på banen

Hos Socialdemokraterne vil man have ministeren på banen.

Man vil have afklaret, om det vitterlig passer, at det kun er vikarbureauer, der er undtaget.

Desuden vil partiet have ministeren til at se på sagen om ERP-specialisten.

"Jeg vil bede beskæftigelsesministeren om at se på sagen," siger arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov fra Socialdemokraterne.

Misforstået loyalitet

Også hos de Radikale får headhunter-bureuaet en hård medfart.

"Der er i Danmark en overdreven brug af kunde-, konkurrence- og jobklausuler. Jeg synes, det er helt absurd, hvis et rekrutteringsbureau vil stavnsbinde mennesker i de stillinger, de har formidlet til dem," siger næstformand i folketingsgruppen Morten Østergaard.

"Det er misforstået loyalitet - og jeg vil i hvert fald advare folk mod at bruge det pågældende bureau, hvis de opretholder deres praksis," siger han.

Han forklarer, at han også vil bede ministeren undersøge, om den nye jobkartel-lov tager hånd om sådanne problemer.

"Som minimum bør rekrutteringsbureauet helt fra begyndelsen oplyse om de vilkår, der gælder for de mennesker, de har hjulpet til et ny job," siger Morten Østergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere