Artikel top billede

Truende retssag får Kunøe til at sende Guideix i skjul

It-investoren Ib Kunøe, der sidste år overtog ERP-leverandøren Guideix, har flyttet samtlige aktiver, medarbejdere og kunder til et nyt selskab for at slippe for en truende retssag med en norsk kunde.

ERP-leverandøren Guideix har mistet hele egenkapitalen, og selskabet er truet på livet af en potentiel retssag med en norsk kunde - NorEngros.

"Vi flytter arv og gæld og alle ansatte over i et nyt selskab. Det eneste, vi ikke flytter, er gamle projekter med omkostninger, vi ikke kender omfanget af," siger Ib Kunøe, bestyrelsesformand og hovedaktionær i Guideix.

Kunøe har med andre ord købt alle aktiver og navnet Guideix og flyttet det hele til et nyt selskab, der til at begynde med hed Ringager 2 af 01.04.2008 A/S, men som fortsætter under navnet Guideix A/S.

Slippe for lurende tab

Virksomhedsmægler Henrik Schrøder, Schrøder Partners, siger følgende om manøvren med at flytte samtlige aktiver over i et tomt selskab:

"Konstruktionen med at flytte Guideix-aktiverne til et tomt selskab er givetvis foretaget for at komme af med de tab, der ligger og lurer."

Intet ulovligt

Han understreger, at der ikke er noget ulovligt i at efterlade kunder og kreditorer på den måde i et konkurstruet selskab.

Ib Kunøe sætter også en tyk streg under, at alt er "foregået efter bogen."

"Der bliver ikke efterladt nogen kreditorer i det gamle selskab, men vi vil ikke risikere en...fortsættes

... langvarig retssag, som ingen djævel ved hvordan ender," siger Ib Kunøe.

Guideix har med baggrund i den uro, der har præget firmaet måttet lægge ryg til en stribe opsigelser - heriblandt alle tre norske medarbejdere.

"Ingen tvivl om, at der har været en del opsigelser gennem det sidste år. Uro påvirker på den måde og i lang tid vidste medarbejderne ikke, om firmaet ville overleve, og om de var købt eller solgt," siger Lillian Jensen, som Ib Kunøe ansatte som administrerende direktør i Guideix sidste efterår.

Brugt 30.000 timer

Den potentielle retssag hænger sammen med et uafsluttet fastpris-projekt med den norske grossist NorEngros, som Guideix har brugt i omegnen af 30.000 timer på.

"NorEngros-kontrakten er så stort et projekt, at det truer selskabets eksistens. Vi er nødt til at beskytte firmaet og passe på medarbejderne," siger Ib Kunøe.

Ifølge Computerworlds oplysninger var NorEngros ikke det eneste lig i lasten på det gamle Guideix.

Flere truende retssager

Der skal angiveligt også være udeståender og truende retssager med Anders Andersen Rengøring og den engelske virksomhedsmægler Corum Group, der ifølge Kunøe mente, at den havde ret til at sælge Guideix.

"Jeg har hørt om Andersen, men mener, at han har fået fuld erstatning og med hensyn til Corum Group, så mener jeg, at vi har et forlig på plads med dem," siger hovedaktionær i Guideix, Ib Kunøe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere