Tirsdagens aviser om it

Giganter bruger otte milliarder på 3G-net. Matas henter store besparelser ud af it-logistik. Matas henter store besparelser ud af it-logistik. It-firma åbner for en strøm af udlændinge. Lang vej til den store aftale. Trådløst gymnasium forstyrrer undervisningen. Fremgang hos E*Trade Bank. TDC får rabat på milliardgæld.

Giganter bruger otte milliarder på 3G-net

Efter mere end fire år i Danmark har mobilselskabet 3 brugt 2,5 milliarder kroner på et 3G-net. Det varsler samlede omkostninger for mobilbranchen på op til otte milliarder kroner til mobile bredbånd. (Børsen)

Matas henter store besparelser ud af it-logistik

It-baseret indkøbsplanlægning og lagerstyring betyder 50 procent færre varer på lager i butikskæden. Tidligere svarede situationer med udsolgte varer økonomisk til, at butikkerne holdt lukket to uger om året. (Børsen)

Logistikchefer går efter RFID-tags

De små elektroniske mærker, RFID-tags, har en stor fremtid foran sig, hvis man skal tro en undersøgelser, som brancheforeningen for datafangst og mobilitet AIM Denmark har foretaget. (Børsen)

It-firma åbner for en strøm af udlændinge

Danmark er støvsuget for kompetente it-folk. Derfor griber den stærkt ekspanderende it-sikkerhedsrådgivningsvirksomhed FortConsult til en utraditionel rekruttering. Virksomheden åbner for en strøm af udlændinge. (Børsen)

Lang vej til den store aftale

Computerspilsbranchen spås stor fremtid – men det danske spilfirma Zeitguys møder små sko på vejen mod lanceringen af et nyt action/adventure-spil. (Børsen)

Trådløst gymnasium forstyrrer undervisningen

Gymnasielevernes ubegrænsede adgang til internettet forstyrrer undervisningen. Lærerne må kræve, at computerne slukkes, hvis de vil have alle til at høre efter. (Berlingske Tidende)

Fremgang hos E*Trade Bank

Stadig flere danskere åbner en kontor hos E*Trade Bank for at handle aktier billigt på internettet eller for at styre deres pensionspenge på egen hånd. Eksempelvis steg indtjeningen med 38 procent i det forgangne regnskabsår. (Berlingske Tidende)

TDC får rabat på milliardgæld

TDC udnytter finanskrisen til at skære i gælden. Imens kæmper selskabets fastnetkunder med nye prisstigninger. Fidusen for den danske telekæmpe består i, at milliardgælden angiveligt er tilbagekøbt med op til 10 procents rabat, fordi TDC har evnet at udnytte, at flere banker i forbindelse med finanskrisen ønsker et reducere deres udlån. (Morgenavisen Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere