Artikel top billede

(Foto: CIO US)

International antipirat-aftale forhandles i smug

Internetovervågning, omvendt bevisførelse og direkte angreb på fildelere. Det er bare noget af det, som lige nu er del af hemmelige forhandlinger på internationalt plan.

En international handelsaftale, som blev søsat tilbage i oktober 2007, er i fuld gang med at blive formuleret af handelsrepræsentanter fra blandt andet EU, USA, Canada, Schweiz og Japan.

Målet er at komme kopivarer og piratkopiering til livs med markant skrappere regler.

Det kan komme til at betyde, at almen retspraksis sættes ud af spillet, og at det er op til den enkelte at bevise sin uskyld.

Og aftalen, som går under navnet Anti-Counterfeit Trade Agreement (ACTA), foregår ifølge Europa-kommissionen helt separat fra de eksisterende handelsorganisationer, som WTO, G8 og WIPO.

I slutningen af sidste uge mødtes parternes i Washington D.C., viser et lækket brev til ACTA forhandlerne fra "interesserede erhvervsgrupper, som opererer i ACTA lande."

Internetudbydere som håndhævere

Aftalen kan, hvis det står til musikindustrien, komme til at betyde, at internetudbydere skal overvåge trafikken på internettet, og skride ind hvis der forekommer brud på ophavsret. Det skal foregå med filtre, som sørger for at opfange ulovligt materiale.

"Internetudbydere skal være klar til at gribe ind overfor brud på ophavsretten. Det inkluderer filtrering af ulovligt materiale," skriver Record Industri Association of America (RIAA) i et dokument til ACTA.

Samtidig skal personer, som tidligere er blevet taget for fildeling, formenes adgang til internettet. Vælger internetudbyderne ikke at gøre dette, skal de kunne straffes, mener RIAA.

Ideen har tildligere været fremført i Storbritanien og Frankrig.

Til kamp mod pirater

Hjemmesider som samler og indekserer links til eksempelvis torrent-filer, skal kunne retsforfølges. Deeplinking og generel formidling af ulovligt materiale skal straffes hårdt.

Aftalen forhandles mellem handelsrepræsentanterne fra de deltagende nationer, og fordi der er tale om en international aftale, foregår det hele bag lukkede døre. Præcis hvad aftalen indeholder, er derfor endnu uvist.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere