Artikel top billede

Kundeservice på urdu - nu også dansk

Top 100-pris: Teleselskabet Lebara angreb konkurrenterne med billig udlandstelefoni. Nu går selskabet efter konkurrenterne på det hårdt pressede marked for indlandstelefoni.

For tre år siden kom teleselskabet Lebara til Danmark og straks gik selskabet til angreb på konkurrenternes høje priser på udlandstelefoni via mobilen.

Det har givet dem Computerworlds Top 100-pris som Bedste tele & internetselskab.

"Vi lancerede så at sige mobiltelefonen til de forbrugere, der ringer meget til udlandet," siger administrerende direktør for Lebara, Niels Christian Myrup, der har en fortid som vice president i TDC.

Dermed mener han, at samtaler over mobiltelefonen var nærmest ikke eksisterende, fordi priserne var alt for høje.

Derfor var det Lebaras målsætning, at man skulle kunne ringe til udlandet via mobiltelefonen for under en krone per minut.

"Den strategi kan vi ikke helt holde, men vi er tæt på. Du kan for eksempel ringe til Asien for 39 øre eller USA og Afrika for 69 øre," siger Niels Christian Myrup.

Endelig overskud

På trods af de billige priser er Lebara i Danmark for første gang i selskabets treårige levetid overskudsgivende.

Godt otte millioner kroner lød overskuddet på efter skat ud af en omsætning på 70 millioner kroner.

I dag har selskabet ifølge Niels Christian Myrup godt 94.000 kunder og målet ved årets udgang er at runde 110.000.

Lebaras fokus på billig mobiltelefoni til udlandet har medført en voldsom overrepræsentation af ikke-etniske danskere, der ringer meget til udlandet, blandt selskabets kunder. Derfor kan selskabets kundeservice besvare opkald fra kunderne på både dansk, engelsk, tysk, arabisk, tyrkisk og urdu.

Men fremover vil selskabet ikke kun satse på nichen.

I løbet af 2008 har Lebara nemlig også lanceret et nyt tilbud til kunderne. Indlandstelefoni til ni øre i minuttet, dog med et minimumsforbrug på 150 kroner om måneden.

"Derfor forventer vi også både flere kunder og pæn vækst i omsætningen i 2009," fortæller Niels Christian Myrup.

I Danmark kører selskabet på Sonofons netværk, mens det ved udenlandske samtaler router videre til moderselskabet i England og derfra videre til de udenlandske samarbejdspartnere, for eksempel Deutsche Telekom.

Top 3 firmaer

Placeringer:

Specialpris: Bedste tele og internetselskab.

1. Lebara ApS

2. Yousee A/S

3. Telia Stofa A/S

Læs mere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere