Artikel top billede

Ballmer: Windows 7 bliver som Vista - bare bedre

Windows 7 bliver som Vista - bare betydeligt bedre, bedyrer Microsoft-topchef Steve Ballmer. Se video-interview her.

Windows 7 bliver ligesom Windows Vista - bare bedre.

Sådan lød fra det Microsofts topchef, Steve Ballmer, under et netop afholdt Gartner-møde, hvor Steve Ballmer fortalte om udskældte Vistas første to år i handlen efter lanceringen i 2006.

Samtidig bedyrede Steve Ballmer, at Windows 7 efter hans opfattelse vil blive en banebrydende udgivelse, der kommer til at sætte nye normer.

"Windows 7 er som Vista - bare meget bedre," sagde han, da han af Gartner blev spurgt om, hvordan Microsoft vil finde kursen mellem at gøre for meget ved Windows 7 - og dermed risikere kompatibilitets-problemer i stil med Vista - og at gøre for lidt, så kunderne ikke gider skifte.

"Windows Vista er et godt system. Windows 7 er som Windows Vista efter en rensning af bruger-interfacet og med forbedringer på ydelsen," sagde Steve Ballmer.

Er det en stor eller en lille?

Han sagde endvidere, at han ikke ville opfordre nogen til at vente med at opgradere, ligesom han affejede ideen om, at Windows 7 blot er en mindre justering af Windows Vista.

Denne ide bunder ikke mindst i Microsofts egne udmeldinger, der tidligere har indikeret, at Microsoft sigter efter større fornyelser hver fjerde år og mindre opdateringer ind i mellem - hvor Windows 7 altså nu ligger som en mindre opdatering.

"Men det er altså en rigtig udgivelse, der er meget større end en mindre opgradering," bedyrede Steve Ballmer.

Microsoft har for længst erkendt, at Vista ikke har været den succes, som selskabet havde forventet.

I sommer greb selskabet således til de stærkt offensive udmeldinger om en stor kampagne, der skulle sælge budskabet om, at Vista i dag er langt bedre end sit rygte.

Det skete på selskabets partnerkonference i Houston, hvor Vista-chef Brad Brook i kontante vendinger fastslog, at det skal være slut med at tæve løs på Vista.

Meget dårligt omdømme

Udmeldingen kom, efter vurderinger om at Vistas overvældende dårlige omdømme ville kunne få direkte konsekvenser for hele Microsoft-forretningen.

"Windows Vista er omgærdet af mange myter. Men vi ved, at sandheden er meget anderledes. Og den sandhed skal vi til at fortælle til alle nu. Nu sætter vi en streg i sandet," lyder det fra Brad Brooks.

Problemerne med Vista skyldes ikke mindst kompatibilitets-problemer, som Microsoft imidlertid mener at have fået styr på.

Alligevel er der meget, der tyder på, at mange selskaber helt har droppet Vista og i stedet venter at springe direkte fra XP til Windows 7.

"Det er absolut muligt, hvis folk ønsker at vente," lød det fra Steve Ballmer, der fastholder, at Vista for tiden har 180 millioner brugere.

Windows 7 ventes på gaden i sidste halvdel af 2009, men ventes at blive præsenteret i den første alpha-version om mindre end to uger på Microsofts store udvikler-konference i Los Angeles, som Computerworld.dk er med på.

Windows 7 bliver det første styresystem i det, der kan blive en hel række, som bygger på samme kode-fundament som Vista.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere