Artikel top billede

TDC scorer fire milliarder kroner på salg i Polen

Det danske teleselskab sælger i dag sin aktiepost i polske Polkomtel. Salget indbringer det danske teleselskab fire milliarder kroner.

Tyskland, Østrig og Litauen. De tre lande forlod TDC i 2007, og nu kommer turen til Polen. Det danske teleselskab meddeler i dag, at virksomheden er nået til enighed med Vodafone om et salg af en aktiepost i polske Polkomtel.

Vodafone køber 24 procent af TDC's aktiepost, mens polske aktionærer i selskabet overtager den resterende del. Salget indbringer TDC fire milliarder kroner efter skat.

Dagens salg kommer i stand efter en kompliceret sag i Polen, hvor Vodafone havde nedlagt et fogedforbud mod TDC's salg af aktierne tilbage i 2006. Fogedforbuddet bliver nu ophævet, så transaktionen kan falde på plads.

"Vi er tilfredse med, at vi i fællesskab har fundet frem til en løsning, der gavner alle parter. Polkomtel er et attraktivt teleselskab på det polske marked, og det er en klar fordel for Polkomtel, at ejerforholdene nu bliver afklaret," siger Jesper Theill Eriksen, direktør for TDC International Holdings og TDC Mobil Norden, i en pressemeddelelse.

Indtil i dag besad TDC 19,6 procent af aktierne i det polske selskab. Med salget har TDC trukket sig ud af endnu et marked, og selskabet har nu kun aktiviteter i Skandinavien samt Schweiz og Ungarn. I de to sidstnævnte lande har TDC også planer om frasalg, men finanskrisen lægger en dæmper på et øjeblikkeligt salg.

Det er i dag tre år siden, at kapitalfondene meldte sig på banen som købere af TDC. Prisen for købet var 76 milliarder kroner.

Læs mere om TDC i avisen Computerworld på fredag, hvor flere analytikere vurderer selskabet anno 2008, ligesom TDC-koncernchef Jens Alder også fortæller om dagens TDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere