Artikel top billede

Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

IT Factorys store bedrag - få overblikket her

De grimme skeletter vælter ud af alle skabe i IT Factory, der nu står som en af de største erhvervs-skandaler i danmarkshistorien. Få overblikket over de seneste dages voldsomme udvikling.

Se alle Computerworlds artikler om IT Factorys kollaps.

Efter IT Factory-direktør Stein Bagger forsvandt i Dubai i sidste uge, er det væltet frem med skandaler.

Milliard-forretningen IT Factory har været bygget på luftkasteller og den eksplosivt voksende omsætning har stammet fra en omfattende leasing-karrusel, som Stein Bagger har orkestreret.

Forsvandt han, fordi mistanken voksede og en panikagtig overtagelses-manøvre bygget på løgn og fup gik i vasken? Og er han i Panama?

Her får du overblikket over Computerworlds seneste dækning af IT Factory-skandalen.

Du kan få overblikket over skandalens indledende faser her.

Klik på hver enkelt artikel herunder for at få mere at vide.


Stein Baggers partner er i retten i Stockholm
En af de dømte svenskere bedragere, der har arbejdet tæt sammen med Stein Bagger, er netop nu i retten i Stockholm. Bagmandspolitiet vil ikke fortælle, om de jagter svenskerne.


Tavshed fra JMI Invest sætter uret i stå
Den foreløbige tidsfrist for en overlevelsesplan for JMI Invest udløb torsdag eftermiddag. FIH ERhvervsbank tavs om beslutning.


Baggers bedrageri-cirkus kommer for dagens lys
Måske er Stein Bagger på vej til Panama. Og han kan have masser af penge på lommen. Han mødtes med sin fuppede partner dagen før afrejsen til Dubai.


IT Factory var klar til at udvide selskabet i Asien
I midten af november mødtes IT Factory med et dansk offshore-selskab fra Malaysia for at udvide udvikler-staben i Asien.


Logfiler kan afsløre Stein Baggers skjulested
Hvis Stein Bagger kontakter sin kone eller otte-årige datter med sin mobiltelefon, vil logfilerne hurtigt lede politiet på sporet.


IT Factory-medarbejdere omsider sendt hjem
Selvom det nedsmeltede it-selskab er erklæret konkurs, er medarbejderne endnu ikke afskediget. De fleste er dog sendt hjem, lyder det fra boets kurator.


Stein Bagger sigtet for milliard-bedrageri
Den offentlige anklager har netop rejst anklager mod Stein Bagger, som man mistænker for at have begået bedrageri for op imod en milliard kroner. Tilbage står spørgsmålet, om han var alene.


Sådan fuppede Stein Bagger sin bestyrelse
Med charme, selvtillid og lækre regnskaber kunne Stein Bagger tryllebinde sine bestyrelsesmedlemmer. Da bestyrelsen undersøgte de usynlige kunder, brugte Stein Bagger IBM som skjold.


Hvorfor stak Stein Bagger af?
Det finansielle net strammes om Asger Jensby og JMI Invest. Baggers flugt kan skyldes en kombination af fire helt konkrete ting.


IT Factory mørklægger indisk afdeling
De indiske ansatte i IT Factory har fået mundkurv på. Samtidig er direktionen i Danmark gået i skjul for pressens søgelys.


IBM forlanger 147 millioner kroner af IT Factory
IBM opgør sit krav til boet efter IT Factory til 147 millioner kroner, men er ellers påfaldende tavs om sin rolle i skandalen.


Stopur tikker for Asger Jensby efter bank-ultimatum
Senest torsdag eftermiddag skal JMI Invest aflevere en overlevelsesplan til FIH Erhvervsbank, der menes at have et trecifret millionbeløb i klemme.


IT Factory: I hvilken retning peger pilen?
Jensby blev forsøgt kuppet ud af IT Factory og fjernede masser af ringbind fra Stein Baggers hemmelige kontor, inden politiet kom. Få et overblik over skandalen.

Se alle Computerworlds artikler om IT Factorys kollaps.

De svenske forbindelser

Se alle Computerworlds artikler om IT Factorys kollaps.


Baggers svenske forbindelser paf over skandale
De svenskere, der samarbejdede med Stein Bagger og IT Factory, kan være krumtap i bedragerisagen. Selv skriver de dog i en mail til Computerworld, at de er "overraskede" over IT Factory-sagen.


IT Factory-kollaps ryster øvrige Jensby-firmaer
Konkursen hos IT Factory sender chokbølger gennem Asger Jensbys andre firmaer. Direktørerne har fået mundkurv på, men fortæller om dyb undren.


Advarselslamperne blinkede mørkerødt i IT Factory
Bestyrelsen i IT Factory overså en lang række faresignaler og levede ikke op til sit ansvar i den nu konkursramte og færdige danske it-virksomhed, mener Århus-professor.


Stein Bagger skjulte spor på nettet
Forbindelse til en sag om snyd med momsafgift på luksusbiler fik Stein Bagger til at hyre et firma til at skjule historien på nettet.


IT Factory skylder Danske Bank 350 millioner kroner
Danmarks største bank oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at banken har et mellemværende med IT Factory på 350 millioner kroner.


IBM tavs som graven i IT Factory-sagen
IBM-teknologi var for få dage siden det tekniske omdrejningspunkt for IT Factory. IBM vil dog ikke svare på Computerworlds spørgsmål angående Big Blues kendskab til svindel på it-fabrikken


IT Factory-ansat: Det kom som et chok
Da Stein Bagger forlod IT Factory, kom det som et chok for de ansatte, fortæller Daniel Llorente Tabor fra det konkursramte firma.


Stein Bagger snød også Asger Jensbys kone
Asger Jensbys kone Eva Snare arbejdede hos IT Factory, men kendte heller intet til Stein Baggers gigantsvindel.


IT Factory-skandalen - mystikken breder sig
Mystikken breder sig om Stein Bagger forsvindingsnummer.


Stein Bagger brugte sin kone som kunde-case
I salgsmateriale på IT Factorys hjemmeside fremgik det, at en af selskabets kunder er Home. Det viser sig, at Stein Bagger har leveret it-systemer til sin kones Home-butikker


Voldeligt overfald på Baggers forretningspartner
Asger Jensby har fået sig en bodyguard, fordi han frygter for sin sikkerhed. Det sker efter et voldeligt overfald på en af Stein Baggers forretningspartnere.

Se alle Computerworlds artikler om IT Factorys kollaps.




IT-JOB

Centrica Energy

Senior Business Analyst

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

extri:co A/S

Senior driftskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere