Artikel top billede

Leverandør afviser sikkerhedsbrist i Sonofon-spil

Leverandøren af Sonofons onlinespil afviser kritik af sikkerhed. Firmaet har alligevel valgt at password-beskytte servere. For en sikkerheds skyld.

Udviklingsfirmaet Titoonic, der er leverandør af Sonofons online-spil Jul i Sonofonhuset afviser, at der er sikkerhedsproblemer ved spillet, sådan som det det tidligere er fremgået af Computerworld.

Administrerende direktør Michael Kastrupsen hos Titoonic vil ikke ind i en egentlig diskussion af den konkrete sag, men fortæller, at generelt set er der ingen sikkerhedsproblemer ved firmaets spil, selvom det er muligt at se serveren bag spillet.

"Der er ingen af vores løsninger, hvor gud og hvermand kan vade ind. Heller ikke selvom de kan se det," siger Michael Kastrupsen.

Han fortæller, at det hverken er muligt at tilgå, downloade eller gøre noget som helst andet, selvom besøgende kan se serveren bag spillet.

Dermed er direktøren lodret uenig med den kritik som Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet Csis tidligere har fremlagt.

Kritikken fik onsdag Sonofon til at nedtage det højtprofilere spil, som er en del af en julekonkurrence på teleselskabets hjemmeside.

Senere beklagede Sonofon generne overfor brugerne, og fortalte samtidig at uregelmæssighederne i spillet var rettet. Endelig lovede firmaet i samarbejde med leverandøren at arbejde målrettet for at undgå lignende sager i fremtiden.

Sikkerhedsnorm opfyldt

"Vi synes ikke, at der er nogen sikkerhedsmæssig grund til det vi gør. Men der har været så meget dialog omkring disse ting på baggrund af artiklen. Og uden grund vil jeg sige," fortæller Michael Kastrupsen.

Direktøren siger, at det, som kan ses offentligt på den bagvedliggende server, er en del af et open source-værktøj, som firmaet benytter til at genere flash-kode til programmørerne.

"Ifølge dem, som har udviklet platformen, bruger vi fuldstændigt de sikkerhedsnormer som er angivet som normalen. Men der er nogle som føler sig utrygge ved det, uden grund. Og der går jo ingen skår af os ved at ændre det," siger Michael Kastrupsen.

Derfor mener direktøren ikke, det er korrekt at adgangen til det tilgængelige directory gør det muligt at manipulere med den spillets bagvedliggende server.

Står også bag DR-spil

"Man har på intet tidspunkt kunne tilgå vores servere, hverken med down- eller uploads. Men man har kunnet se dem," siger direktøren.

Ifølge direktøren er flash generelt set ikke hundrede procent sikkert, men relativt nemt at hacke.

Som en konsekvens vil enhver med et kriminelt fortsæt med de rigtige værktøjer altid kunne hacke sig ind på stort set alle Flash-sites i verden. Derfor er det altid nødvendigt at afklare behovet for sikring af den enkelte server, forklarer Michael Kastrupsen.

"Niveauet af sikkerhed i forhold til risikoen skal opvejes mod værdien af data. Der er ikke særlig værdifuld data på vores site, det er ikke kritisk persondata. Vi har et standardniveau af sikkerhed, som faktisk er højere end normen," siger direktøren.

God husholdning

Ifølge Michael Kastrupsen har udviklingsfirmaet i øjeblikket 3-4 spil i drift hos en række kunder med varieret back-end struktur.

Et af spillene er DR's populære julespil Pakkelegen.

Adgangen til serveren bag dette spil blev torsdag spærret med adgangskode og brugernavn.

Det bekræfter Carsten Stenstrøm, der er teknologisikkerhedschef hos DR.

Han fortæller, at det ikke har været betragtet som det store sikkerhedsmæssige problem, men hvad han kalder god husholdning.

"På samme måde som man behandler sine råvarer ordentligt i køkkenet, skal man også gøre det, når man laver systemer. Derfor er der nogle helt almindelige, gode huskeregler, man altid skal have på plads, så man ikke kan se forskellige stier og andre ting," siger Carsten Stenstrøm.

Hos Titoonic fortæller Michael Kastrupsen, at ingen af firmaets servere har været kompromitteret.

"Men vi har haft de sædvanlige små tilfælde af computerhajer, som har forsøgt at pille ved deres highscore. Og det er en af betingelserne, når man arbejder med flash, som af natur er åben," siger Michael Kastrupsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere