Artikel top billede

Obama giver FCC-posten til teknologi-rådgiver

Brack Obama, som på tirsdag bliver indsat som USA's præsident har besluttet, hvem der skal være leder af Federal Communications Commission (FCC).

Computerworld News Service: Den kommende præsident Barack Obama har efter sigende valgt sin tidligere kampagne-teknologi-rådgiver og medlem af overgangs-teamet, Julius Genachowski, til at lede det amerikanske standardiseringsorgan, der varetager og regulerer radio- og tv-frekvensfordeling, Federal Communications Commission (FCC).

Wall Streeet Journal og andre medier rapporterer med henvisning til en anonym kilde, at Julius Genachowski Genachowski på 46 år vil overtage ledelsen af FCC for den kommende Obama-administration.

Genachowski har før arbejdet for FCC som chefrådgiver for den tidligere formand Reed Hundt og har også været chef hos e-handelsvirksomheden IAC/InterActiveCorp samt bestyrelsesmedlem for internetvirksomheder som Expedia og Hotels.com.

Under præsidentvalget 2008 var Genachowski formand for Obamas arbejdsgruppe for teknologi, medier og telekommunikation, og han er på nuværende tidspunkt leder af arbejdsgruppen for teknologi, innovation og regeringsreform på Obamas overgangs-team.

Venner fra Harvard

Obama og Genachowski har kendt hinanden siden de tidligere 1990'ere, da de to mænd begge arbejdede på Harvard Law Review som studerende på Harvard Law School.

Selvom Genachowskis nominering endnu ikke er officielt bekræftet af Obamas overgangs-team, så høstede rygtet om, at valget var faldet på ham, hurtigt rosende ord fra non-profit mediereform-organisationen Free Press, som tidligere har været en stærk fortaler for netværksneutralitet.

"Under Julius Genachowskis ledelse vil FCC arbejde i offentlighedens interesse," siger Josh Silver, som er generaldirektør for Free Press.

"Med sin unikke blanding af erhvervs- og statserfaring skal Genachowski nok levere det stærke lederskab, vi har brug for."

American Cable Association (ACA) har også udsendt en lykønskning angående Genachowskis angivelige nominering, selvom denne meddelelse hovedsagelig holdt sig til at rose hans ekspertise og kvalifikationer og undlod at opridse nogen særlig politisk position.

"Hr. Genachowskis tidligere resultater og omdømme i branchen gør ham til et godt valg som formand, og vi lykønsker ham," siger ACA's direktør Matthew Polka.

"Den rolle, som FCC spiller i dag, har aldrig været mere betydningsfuld for så mange amerikanere, og vi ønsker alt vel for hr. Genachowski i arbejdet med dagens udfordringer … inklusiv den kommende overgang til digital tv og regeringens arbejde med at udrulle bredbånd til underservicerede områder."

Kabeltilbud a la carte

Hvis han faktisk er blevet nomineret, vil Genachowski erstatte den nuværende formand for FCC, Kevin Martin, hvis embedsperiode er blevet skæmmet af beskyldninger om, at han har manipuleret med data i FCC-rapporter for at retfærdiggøre, at FCC har kunnet udføre en strammere kontrol med kabel-tv-virksomheder.

Komiteen for energi og handel i Repræsentanternes Hus udgav for nyligt en rapport, der beskyldte Martin for at have instrueret sit personale i at omskrive en tidligere udgivet rapport om 'a la carte'-kabeltilbud, få uger efter han blev formand for FCC i marts 2005.

Komiteen beskyldte også Kevin Martin for at have lagt væsentligt pres på sit personale for at komme til en anden konklusion end i den oprindelige rapport, og at han overdrog projektet til andre i personalet, da han ikke fik den konklusion, han ville have.

Resultatet af disse påståede handlinger, hævder komiteen, blev en rapport nummer to om 'a la carte'-kabeltilbud, der endte i en forudbestemt konklusion, og som ikke bestod af hverken nye informationer eller fakta, der modsagde den oprindelige rapport.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere