Artikel top billede

Microsoft arbejder på helt ny browser: Gazelle

Internet Explorer vil ikke være den eneste browser fra Microsoft i fremtiden. Gazelle er navnet på et helt nyt browserkoncept, afslører Microsoft i et dokument.

Mens Microsoft efter lang tids udvikling snart er klar til at frigive den endelige version af Internet Explorer 8, har softwarefolket fra Redmond samtidig travlt med at tænke store tanker for fremtidens browsere.

Microsoft Research har frigivet et dokument, der beskriver konceptet for en ny browser ved navn Gazelle, der skal kunne andet og mere end IE og alle de andre eksisterende browsere.

Gazelle er blevet til i et samarbejde mellem Microsoft-medarbejdere og et par amerikanske universiteter.

Forskerne forklarer, at browserne oprindeligt blev udviklet til, at man skulle kunne se på statiske hjemmesider, men at udviklingen i retningen af dynamiske webapplikationer, der trækker på informationer fra en lang række kilder, gør, at browserne i dag skal kunne understøtte mange flere funktioner.

"Ikke desto mindre har ingen eksisterende browsere - inklusiv nye som IE8, Google Chrome og OP (læs om OP her, red.) - en 'multi-principal' operativsystem konstruktion, der giver et browserbaseret OS muligheden for at styre beskyttelsen af alle system-ressourcer hos webside-kilderne."

"Gazelles kerne er et operativsystem, der styrer ressource-beskyttelse og deling af information mellem websider," står der i dokumentet.

Masser af browsere på markedet

Det er ellers ikke, fordi der er mangel på browsere, for der findes efterhånden et ganske pænt udbud i form af blandt andet Firefox, Opera, Chrome - og altså Internet Explorer.

Konceptbeskrivelsen fra Microsoft vil dog tilsyneladende også i en lidt anden retning end de eksisterende browsere.

"Adgangen til og beskyttelsen af forskelle ressourcer er inkonsekvent i nutidens browsere. Disse ustadigheder udgør hurdler for web-programmører i forsøget på at bygge robuste web services," står der i dokumentet fra Microsoft Research.

Forskerne bag Gazelle forklarer, at man har bygget en prototype baseret på IE, der realiserer denne 'multi-principal' arkitektur. Desværre er beskrivelsen noget abstrakt, hvorfor det ikke er helt tydeligt, hvad der adskiller denne browser fra de allerede eksisterende. Under alle omstændigheder mener Microsoft selv, at man har fat i noget af det rigtige med Gazelle.

"Med vores prototype har vi med succes browset 19 ud af 20 af de mest populære sider fra Alexa, som vi testede."

Flytter operativsystemet ud på nettet?

Herefter beskrives Gazelle-konceptet over tyve sider, som du selv kan dykke ned i her. Man kan blandt andet læse, at kernen i Gazelle består af 5.000 liniers C#-kode.

Arbejdet med Gazelle ligger fint i tråd med, at Microsoft sidste år annonceret et servicebaseret operativsystem, Azure, der skal gøre udvikling af cloud-applikationer nemmere.

Mange spekulerer i, om operativsystem på et tidspunkt simpelthen forsvinder ud på nettet, og både Microsoft og Google arbejder i hvert fald hårdt på at prøve mulighederne af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere