Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft lancerer Windows Azure

Microsoft annoncerer operativsystemet til cloud computing. Windows Azure er navnet.

Ray Ozzie, Microsofts ledende softwarearkitekt, annoncerede i mandagens keynote på Microsoft Professional Developer Conference i Los Angeles Convention Center Microsofts længe ventede rykind på cloud computing-markedet.

Der har gennem et stykke tid været rygter og antydninger fra blandt andre Steve Ballmer om et Cloud OS fra Microsofts hånd.

Ray Ozzie fortalte en tætpakket sal af udviklere, at Windows Azure er navnet på et servicebaseret operativsystem, der skal gøre udvikling af cloud-applikationer nemmere.

Windows Azure ligger som et lag oven på den enorme infrastruktur, som Microsoft har i sine datacentre.

Windows Azure stiller en række faciliteter til rådighed for udviklerne, så cloud-applikationer er nemmere at udvikle.

Ligesom et operativsystem på en computer stiller en række faciliteter til rådighed for udviklerne.

Windows Azure Services Platform

Windows Azure tilbyder hosting og management af services, et skalerbart cloud storage i form af blobs og tabeller, samt virtualisering og netværk til rådighed.

Oven på Windows Azure er der så bygget en række services med letgenkendelige navne som .Net services, Live Services, SQL Services, Sharepoint Services og Dynamics CRM Services, der tilsammen udgør Azure Services Platform.

Anerkendende nik til Amazon

Ray Ozzie nævnte Amazons Elastic Compute Cloud som et eksempel på en god compute cloud.

"Vi kommer til at stå på skuldrene af, hvad de har lavet," sagde Ray Ozzie med et anerkendende nik til Amazons pionerarbejde indenfor cloud computing.

Ligeså vigtig som NT

Ray Ozzie betegnede Windows Azure som en ligeså vigtig annoncering, som Windows NT var i sin tid. Det var produktet, der blandt andet for alvor gjorde Microsoft til en spiller indenfor styresystemer til servere.

"Det her minder mig meget om en annoncering, vi gjorde i 1992, da vi introducerede et nyt operativsystem kaldet NT," lød det fra Ray Ozzie, der forventer, at Windows Azure vil få samme gennemslagskraft på Cloud computing, som NT havde på styresystemer.

"Det var en stor annoncering dengang. Det var i de tidlige dage for Windows NT, men over årene så vi hvilken betydning den teknologi fik. Jeg forventer, at over tid, efterhånden som services bliver bliver taget i bred anvendelse, at teknologierne vi introducerer her i dag, vil have den samme effekt," lød det fra Ray Ozzie.

Eksisterende værktøjer

Ray Ozzie fremhævede, at eksisterende Microsoft-udvikingsværktøjer som Visual Studio kan anvendes sammen med Windows Azure.

"De fleste af jer forventer selvfølgelig, at I kan anvende jeres eksisterende værktøjer og runtime som Visual Studio og .NET Framework, og det kan I selvfølgelig," sagde Ray Ozzie.

Roadmap og priser

I forbindelse med PDC-konferencen er Azure blevet gjort tilgængelig i en Community Technology Preview version, som kan hentes her.

Ifølge Manuvir Das, leder i Windows Azure teamet, forventes en kommerciel version af Azure at blive frigivet i løbet af 2009.

Der er endnu ingen oplysninger om priser, udover at Ray Ozzie sagde, at prisen vil være "konkurrencedygtig".

Interessant nok nævnte Manuvir Das, at Service Level Agreements (SLA) vil være en del af forretningsmodellen, uden dog at komme nærmere ind på hvilke garantier om oppetid, svartider og lignende en SLA for Windows Azure-baseret cloud computing vil indeholde.

Indtil videre kører Windows Azure på et enkelt af Microsofts datacentre på den amerikanske vestkyst, men det vil over tid blive udvidet til flere datacentre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere