Artikel top billede

Cisco udfordrer HP og IBM med blade server

Tema: Virtualisering og simpel styring af datacentret er nogle af de etiketter, der bliver hæftet på stortstilet datacenter-satsning fra Cisco. Selskabets tidligere sværvægter-allierede bliver de værste fjender.

Netværksselskabet Cisco lancerer senere i dag sine planer vedrørende selskabets nye produkt til datacentret, som ellers er blevet holdt hemmeligt for offentligheden i de to år, der er blevet arbejdet på projektet.

Flere rygter går på, at Cisco barsler med en blade server, der har til hensigt kapre kunder fra selskaber som HP og IBM, der ellers tidligere har været allieret med Cisco.

Men den tekniske udvikling med at kombinere software, storage og netværk i samme datacenter samt den finansielle udvikling med dalende markedsandele har fået Cisco til at slå hårdt mod sine tidligere partnere med måske kommende server-lancering, der går under kodenavnet California.

Virtualisering til datacentret

Der er indtil nu sluppet ganske få oplysninger ud om Ciscos datacenter-produkt, men det rygtes blandt andet, at den måske kommende blade server vil have integreret virtualiseringsteknologi fra VMware samt software- og storageprodukter fra BMC, EMC og Microsoft.

"California er i blade-kategorien: Tynd, relativ simpel og som kan blive sat sammen mange ad gangen," lyder vurderingen fra Stifel Nicolaus-analytikeren Sanjiv Wadhwani, der i fredags havde et møde med topledere fra Cisco.

"Ciscos mål er at ændre radikalt på datacentrets design, opbygning og den måde, som man styrer det på," fortsætter Sanjiv Wadhwani til AP.

Venner bliver fjender

At finanskrisen giver gamle alliancer dødsstødet, kommer ikke bag på Cisco, der selv er villig til at udpege selskabets største kommende konkurrent.

"Vi skal ud og konkurrere mod HP, og der er ingen grund til at pakke det ind. Det er givet, at der kommer ændringer i, hvem man konkurrerer med, og hvem man indgår partnerskab med," fortæller Ciscos CTO, Padmasree Warrior, til The Wall Street Journal.

Konkurrenten fra Juniper Networks, der er indgået i en strategisk alliance med IBM, trækker på skuldrene over Ciscos initiativ.

Selskabets marketing vicepræsident, Mike Banick, fortæller, at Cisco vil benytte proprietær teknologi, der vil tvinge selskabets datacenter-kunder til at købe Ciscos kommende produkter i en pakke.

Også Sun Microsystems er ude med riven efter Ciscos forsøg på at sparke hoveddøren til datacentret ind.

"Du kan ikke møde op om morgenen og være ekspert med det samme," siger vicepræsident John Fowler fra Sun Microsystems til AP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere