Artikel top billede

Cisco kaster sig ind i serverkampen

Cisco gør klar til et stort server-fremstød, der skal ramme Dell, IBM og HP.

Computerworld News Service: It-afdelingerne hos store virksomheder får måske snart en ny valgmulighed til virtualisering af det samlede datacenter.

Cisco Systems er ved at geare op til at begynde at sælge en ny server i løbet af de næste par måneder, der muligvis vil ryste op i markedet.

Netværksgiganten sigter efter at møve sig ind på et marked, hvor Dell, IBM og Hewlett-Packard er de store drenge.

Det skal ske ved hjælp af en server med indbygget virtualiseringssoftware, rapporterer The New York Times.

Hele datacentret skal virtualiseres

Ciscos teknologichef, Padmasree Warrior, siger til New York Times, at virksomhedens mål er at virtualisere hele datacentret.

Den nye server er således blot den første i en serie produkter, der skal til for at opnå det mål.

Warrior mener, at det nye produkt vil sætte "en markedsændring" i gang nærmere end at oprette et helt nyt marked, og hun nedtoner det faktum, at Cisco kommer til at konkurrere mod virksomheder, som Cisco på nuværende tidspunkt er partner med.

Kan fremprovokere store ændringer

Alligevel mener en analytiker, at dette kunne blive årets mest betydningsfulde produkt, som sandsynligvis vil fremprovokere "massive konkurrencemæssige reaktioner fra IBM og HP."

I artiklen tilføjes det, at Cisco muligvis vil demonstrere produkterne til marts.

Cisco selv vil ikke beskrive produktets specifikationer, men kilder fortæller til New York Times, at det er muligt, at serveren har netværkssoftware fra Cisco samt virtualiseringssoftware fra VMware inkluderet.

I sidste uge udvidede Hewlett-Packard sin Adaptive Infrastructure (AI) til administration af datacentre med værktøjerne Insight Orchestration og Insight Recovery til oprettelse scenario-skabeloner og til genstart af applikationer i fjernbackup for at forbedre sin virtualiseringssoftware, Insight Dynamics.

Ledende it-rådgiver hos Illuminata, Jonathan Eunice, fortæller, at mange af de investeringer, som store virksomheders it-afdelinger i dag foretager, involverer virtualisering og konsolidering, da disse teknologier i sidste ende kan fjerne relaterede udgifter fra it-budgettet.

Faktisk vurderede Forrester Research i en rapport fra november "accelerering af konsolidering, virtualisering og automatisering" som nummer to ud af fem tiltag inden for infrastruktur, som man bør gøre i en recession.

Og Computerworlds søstermedie InfoWorld har i en undersøgelse konkluderet, at virtualisering er blandt de fem højest prioriterede udgifter, når it-budgettet strammes.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere