Artikel top billede

Administrerende direktør Tage Rasmussen fra RTX Telecom mener, at dagens ordre ligner et gennembrud for virksomhedens aktiviteter i Syd- og Mellemamerika.

RTX foran gennembrud i Mexico

RTX Telecom, der arbejder med trådløs teknologi, henter en ordre hjem i Mexico. Virksomheden skal levere trådløst netværk til fem mexicanske byer, og der er udsigt til endnu mere.

Røde regnskaber og fyringer har i de senere år præget de nyheder, der er skrevet om RTX Telecom. I dag præsenterer virksomheden dog en god nyhed. Firmaet indgår en aftale med den mexicanske teleoperatør Marcatel om at levere et trådløst netværk til fem mexicanske byer.

"Ihærdigt salgsarbejde og godt arbejde af vores mexicanske repræsentant," siger RTX' administrerende Tage Rasmussen om indsatsen, der nu sikrer en ordre fra Mexico.

Virksomheden har været igennem nogle turbulente år, og siden 2006 har Tage Rasmussen arbejdet på en turn around-proces for firmaet. Her har virksomheden blandt andet fokuseret på Syd- og Mellemamerika.

"Det er lidt af et gennembrud at få en rigtig stor ordre, men vi har haft mindre ordrer i Brasilien og Mexico. Det er første gang, at vi får en pæn stor ordre, og det har vi også gode forhåbninger om, at vi får i Brasilien," siger Tage Rasmussen til Computerworld.

Flere aftaler i sigte

Aftalen omfatter et trådløst ip-netværk til telefoni og data i fem byer, der ligger i en klynge. Der er dog mulighed for, at en ordre omfattende yderligere 19 klynger med i alt 100 byer kommer i hus.

"Det er meget realistisk. Planerne er lavet, og vi har kigget på hele projektet, og jeg mener bestemt, det er meget realistisk," siger direktøren.

Den første ordre strækker sig over de næste tre til 12 måneder, og den har indflydelse på, om RTX henter de andre ordrer hjem.

"Dels skal vi gerne lykkes med det her, og de skal få et godt netværk, som de er tilfredse med. Men det når de nok ikke rigtig at tage stilling til, for det er nok mere, det arbejde vi laver. Vi har også lavet noget for dem tidligere, så jeg tror ikke, det bliver det store problem," siger Tage Rasmussen.

RTX Telecom har i nogle måneder forhandlet med det mexicanske teleselskab, og derfor var den første aftale allerede indregnet i forventningerne til 2008/09-regnskabet. Her forventer virksomheden et driftsunderskud på op til 30 millioner kroner.

"Den her aftale har vi indregnet i vores forventninger til året, men det efterfølgende år har vi ikke regnet på, men det er klart, at det vil have indflydelse på den måde, vi skal budgettere fremover, hvis vi får det resterende i hus," siger RTX-topchefen.

Han fortæller videre, at virksomheden i øjeblikket arbejder på at få en finansieringspakke i stand med Eksport Kredit Fonden. Myndigheden dækker de risici, der kan være forbundet med handler på fremmede markeder.

RTX Telecom er en del af teleklyngen i Aalborg, som tidligere var det danske flagskib inden for telekommunikation, men i de senere år har sektoren været under stærkt pres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere