Artikel top billede

Bang! ETI, der arbejder med trådløs kommunikation og overvågning, fyrer 62 medarbejdere i Aalborg. Endnu et slag for den hårdtprøvede telesektor i byen.

Nyt hårdt slag til telesektoren i Aalborg

Nørresundby-virksomheden ETI, der arbejder med trådløs kommunikation, fyrer 62 medarbejdere. Dermed har Aalborg-regionen på tre uger mistet næsten 400 arbejdspladser inden for teleområdet.

14. januar: Motorola lukker endegyldigt og afskediger alle 260 ansatte i Aalborg.

27. januar: Texas Instruments opsiger alle 75 medarbejdere i Aalborg.

2. februar: ETI siger farvel til 62 af 270 ansatte.

Det står hårdt til i den aalborgensiske telesektor.

Tidligere har virksomhederne i området formået at absorbere de fyrede i byens telesektor, men denne gang ser det ud til at gå for stærkt, mener formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Ingeniørforeningen i Danmark (IDA), Morten Thiessen, der også er bosat i Nordjylland.

"Der er helt sikkert nogle, der vil forsvinde. Det vil være unaturligt, hvis vi kan absorbere så mange heroppe, selvom der nok skal være et vist behov," siger Morten Thiessen.

Et søm i ligkisten

Morten Thiessen ser den store fyringsrunde i Aalborgs telesektor som værende et afgørende stød i den forkerte retning for byens ambitioner om at være med helt fremme inden for trådløs kommunikation.

"Det er helt sikkert, at med de her afskedigelser er en æra ved at være forbi. Det er blevet hverdag," siger Morten Thiessen.

Professor Anders Drejer fra Aarhus School of Business erklærede for nylig teleeventyret i Aalborg for dødt, mens andre fra Aalborgs universitetsmiljø var stærkt bekymrede for udviklingen.

Fyringerne hos Motorola, Texas Instruments og ETI tæller næsten 400 medarbejdere.

Der var ved udgangen af 2007 knap 3.000 beskæftigede inden for byens telesektor, og holder de tal stadig, omfatter de sidste tre ugers fyringer over 13 procent af de beskæftigede i Aalborgs teleklynge.

Lyspunkter midt i mørket

Televirksomhederne i Aalborg-området har allieret sig i netværket Norcom, og her er formanden klar over alvoren, men han peger også på nogle positive tendenser.

"Vi kan allerede se, at nogle går over i andre job. Eksempelvis har RTX Telecom samlet nogle op, så der sker en løbende tilpasning," siger Sven Vestergaard med henvisning til Motorola-lukningen.

Morten Thiessen fremhæver også, at der på trods af lukningerne også kan ske nogle positive effekter i de mindre virksomheder.

"Mange af de mindre vækstvirksomheder inden for apparatkonstruktion - specielt meget unge virksomheder - får nu adgang til en arbejdsressource, der hidtil har været eksklusiv for de store firmaer," fortæller Morten Thiessen.

Migration til andre brancher

Morten Thiessen forudser, at der blandt ingeniørerne sker en migration fra trådløs kommunikation til andre brancher som eksempelvis medico-teknik, der er knap så konjunkturafhængig.

Hos Norcom håber Sven Vestergaard, at medarbejderne i de lukningsramte virksomheder bliver. Nogle vil starte nyt, mens andre vil finde job i etablerede virksomheder. Og det er vigtigt, at arbejdskraften bliver, understreger Norcom-formanden.

"Det vigtigste for os er, at vi som vidensregion har stærkt kompetente medarbejdere i området, for det vil altid tiltrække nogle," siger Sven Vestergaard.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra administrerende direktør Mark Fitzhugh fra ETI, men han har ikke været mulig at træffe. Tallene i artiklen er dog bekræftet over for Computerworld af virksomheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere