Artikel top billede

Velkommen til firserne. På årets Roskilde Festival har seks studerende fra DTU gjort det muligt at spille et Space Invaders-lignende spil via en rigtig el-guitar.

Retro-tech til Roskilde: Space Invaders med el-guitar

Roskilde Festival nærmer sig, og traditionen tro er der mere end blot musik på programmet. Studerende fra DTU har udviklet et computerspil, der styres af en rigtig elektrisk guitar.

Er Guitar Hero for mainstream?

Er du mere til nostalgi? Sådan i retning af frituredunstende firser-burgerbarer med arkademaskiner og Space Invaders i sort-hvid?

Så burde du måske kigge forbi de seks studerende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), der på årets Roskilde Festival sætter et par hjemmebyggede arkade-maskiner op.

Martin Rinhart er en af idémændende bag spil-projektet, der nok skal få en retro-fan eller to op af ølkassen.

"Den installation, vi laver, er et setup med arkademaskiner, som vi tilslutter en midi-box og en elguitar, og så kan man bruge en rigtig elguitar til at styre et computerspil," forklarer Martin Rinhart.

Guitar Hero møder Space Invaders

Han fortæller, at idéen kom, efter at de seks venner fra DTU havde set gigant-spilsuccessen Guitar Hero erobre det ganske land.

"Det lå lige til højrebenet i disse Guitar Hero-tider. Når man først har set en virtuel guitar som controller, så er tanken ret nærliggende: "Kan man ikke lege med en rigtig guitar?"," siger han.

Martin Rinhart fortæller, at de har hentet inspiration i den gamle spilklassiker Space Invaders og bygget deres spil op på samme måde. Nu styrer spilleren blot en astronaut bevæbnet med en guitar i stedet, i spillet, de har døbt Rock Invaders.

"Vi har lagt controls, så de er toner på guitaren. Så kan man styre højre og venstre og affyre to forskellige typer skud," siger han.

Toner styrer spilleren

Martin Rinhart fortæller, at de selv har udviklet den modificerede udgave af Space Invaders specielt til formålet.

For de mere teknik-interesserede forklarer Martin Rinhart, at computerspillet er programmeret, så det får sit input gennem et midi-interface.

"Spillet fungerer ved, at der sidder en hexafonisk pickup på guitaren - det er en pickup, der har en separat magnetspole for hver streng, så den splitter i virkeligheden signalet," siger han.

På den led har de studerende altså gjort det muligt at tildele en kommando til hver enkelt streng på guitaren.

Og nåja, hvad er et spil uden musik?

"Vi har lavet controls, så de toner, man spiller, harmonerer med baggrundsmusikken, som spilleren hører, så man kan høre sin styring, og så det lyder nogenlunde fedt," siger Martin Rinhart.

Har du mod på at prøve den specielle spil-konstruktion, kan du finde DTU-drengene i Your Space-området på festival-pladsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere