Artikel top billede

Lotus Symphony kan læse dokumenter fra Office 2007

Det kan vise sig at lette en af de største bekymringer hos de, der overvejer at droppe Microsoft Office.

Computerworld News Service: IBM har i dag offentliggjort udgivelsen af Lotus Symphony 1.3. Denne opdatering til virksomhedens et år gamle produktivitetspakke gør det for første gang muligt for brugerne at importere filer gemt i standarddokumentformatet fra Microsoft Office 2007, Office Open XML (OOXML) med fil-endelsen .docx.

Denne opdatering placerer nu Symphony på linje med open source-pakken, OpenOffice.org, som IBM's software også er bygget over. OpenOffice.org 3.0 udkom sidste efterår og gør det muligt for sine brugere at importere OOXML-dokumenter.

Men ligesom OpenOffice.org kan Symphony heller ikke gemme dokumenter i det kontroversielle dokumentformat OOXML, som er skabt og offentliggjort af Microsoft og sidste år blev gjort til international standard.

Dette træk fra IBM kan også lette en af de største bekymringer for individer og virksomheder, der overvejer at skifte fra Microsoft Office til gratis eller billige, betalingsversioner af Symphony.

Sidste år meddelte IBM at ville give ubegrænset fjernsupport af op til 20.000 Symphony-brugere for 25.000 dollars - godt 130.000 kroner - om året.

Til sammenligning koster licenser til Microsoft Office til lige så mange brugere over 16 millioner kroner om året før eventuelle rabatter.

Virksomheder, der i forvejen betaler for licenser til Lotus Notes eller Lotus Foundations, som er IBM's serversoftware-pakke til mindre virksomheder, kan få gratis support af Symphony, oplyser IBM.

En talsmand fra IBM afviser at oplyse hvor mange brugere af Symphony, der er i alt.

"Vi oplever fortsat en meget stærk interesse og stor brug blandt virksomheder, der bruger Notes eller Foundations;" oplyser han via e-mail. "En ny undersøgelse blandt Notes-kunder viser, at omkring 25 procent er ved at enten evaluerer eller oprulle Lotus Symphony."

Symphony begrænser på nuværende tidspunkt sine brugere til at gemme i enten Office 2003- eller Office 2000-dokumentformaterne. Men talsmanden oplyser, at muligheden for at gemme i Office 2007-formatet ikke er taget helt af bordet.

"Vi vil fortsætte med at følge efterspørgslen på denne funktion og ud fra denne efterspørgsel reagere efter behov," siger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Knud E. Hansen A/S

IT-supporter søges

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Danske Commodities A/S

Chief Information Security Officer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere