Artikel top billede

RealDVD-programmet er ikke længere tilgængeligt på RealNetworks hjemmeside, efter en amerikansk dommer har dømt det ulovligt.

DVD-ripper fra RealNetworks dømt ulovlig

Programmet RealDVD, der gør det muligt at kopiere DVD'er ned på harddisken, er ulovligt, siger amerikansk dommer.

Den amerikanske virksomhed RealNetworks, der blandt andet står bag medieafspilleren RealPlayer, har netop lidt et alvorligt nederlag i en amerikansk restsag, meddeler blandt andre nyhedsbureauet AP og TechRadar.

Sagen drejer sig om virksomhedens produkt RealDVD, der er et stykke software, der gør det let at indspille DVD-samlingen på computeren og organisere filmene på en overskuelig måde. En video-gennemgang af produktet kan ses her.

Dommer Marilyn Patel fra Californien har imidlertid netop forlænget et forbud mod at sælge softwaren, fordi softwaren samtidig gør det let af indspille lejede film og film, man har lånt af venner og familie.

Sagen blev rejst i 2008 af en række filmselskaber, heriblandt Walt Disney Pictures, Sony og Universal Studios, og det oprindelige forbud mod at sælge produktet blev afsagt i oktober sidste år.

RealNetworks skriver i en kortfattet meddelelse på virksomhe, at man beklager påbudet.

"Vi har netop modtaget dommerens detaljerede afgørelse og nærlæser den nu. Når vi er helt færdige med det, vil vi beslutte, hvad vores handling skal være og have flere udtalelser på det tidspunkt."

Flere alternativer

Mens det efterhånden er blevet helt almindeligt, at man indspiller sin musik på computeren, er næste skridt for mange indspilning af DVD-samlingen - ikke mindst fordi priserne på storage er raslet ned i de senere år.

RealDVD forhandles ikke uden for USA, men både amerikanerne og alle andre film-entusiaster - forbud eller ej - har adgang til flere alternativer til RealNetworks produkt.

Eksempler på dette er de gratis programmer Handbrake og Magic DVD Ripper, der gør det muligt at indspille DVD'er i en række forskellige formater, så de kan afspilles direkte fra computeren eller andre enheder.

Du kan læse mere om de danske regler for kopiering af CD'er og DVD'er på Kulturministeriets hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere