Artikel top billede

End2End-ansatte risikerer at blive overflødige

It-selskabet End2End, der er ejet af Mach, har fået besked på, at selskabets forretningsområde ændres og måske vil nye behov betyde fyringer eller 'tilbud' om at flytte.

Firmaet lukker ikke, men End2End i Aalborg går nye tider i møde.

Nye tider, der ifølge ejeren kan betyde, at nogle medarbejdere bliver overflødige, og at andre får besked på at flytte eller sige farvel.

Hidtil har End2End levet af at levere den infrastruktur, der forbinder indholdsleverandører og mobilselskabers mobilportaler, og derudover står End2End også for driften af mobilportaler for et flertal af sine kunder.

"Der er ikke tale om en lukning, men en ensretning af strategien for selskabet. Vi har fundet et andet forretningsområde, der ligger tættere på Mach, og det er afregning og clearing af applikationsydelser " siger Rasmus Holst, direktør for Mach, som overtog En2End i begyndelsen af 2006.

Allerede dengang var End2End en underskudforretning, og det er den stadig. I 2008 omsatte selskabet for godt 32 millioner kroner, underskuddet landede på 183 millioner kroner, mens egenkapitalen havnede på minus 316 millioner kroner.

End2End fortsætter i Aalborg

Direktør Rasmus Holst understreger, at "strategi-ensretningen" ikke umiddelbart får nogen betydning for medarbejderne, som der var 52 af i 2007 og 39 i 2008.

"Selvfølgelig overvejer vi hele tiden strategien, men som det ser ud nu, så fortsætter forretningsområdet End2End sin virksomhed i Aalborg," slår Rasmus Holst fast.

Han tilføjer, at End2End er rigtig god til at opsamle regningsdata og "allerede har lukket nogle af første kontrakter."

Danske Mach ApS er del af en større koncern, som "dækker 18 tidszoner fra Nuuk til Beringstrædet". Ifølge direktøren sidder Mach på to tredjedele af det internationale marked for interoperatørafregning vedrørende roamingmarkedet.

Et eksempel på en operatørafregning er, hvis man har været på ferie i Italien. Så kan End2Ends afregningsapplikation fastslå, hvor mange penge de italienske teleoperatører har til gode hos for eksempel TDC efter ferien, hvor mobiltelefonen er blevet brugt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere