Artikel top billede

Microsoft: ODF-test er snyd

Open Source Leverandørernes angreb på Konkurrencestyrelsen og Devoteam er desperat og snyd på vægtskålen, lyder kritikken fra Microsoft.

Beskyldningerne flyver frem og tilbage mellem partnerne i debatten, om Danmark skal lægge sig fast på ODF, OOXML eller begge, når det gælder åbne dokumentstandarder.

Tidligere i dag brugte Open Source Leverandørerne - der støtter ODF-standarden - hårde ord som "i strid med sandheden" og "fejlagtigt grundlag", da foreningen angreb Konkurrencestyrelsens anbefaling om at bruge begge standarder.

Kritikken bygger på en test af ODF-kontorpakker, som ifølge Open Source Leverandørne viser, at der er fuld interoperabilitet mellem de forskellige ODF-baserede kontorpakker, som Neo Office og Star Office. Det sagde Konkurrencestyrelsens analyse, at der ikke er.

Nu blander Microsoft, der støtter OOXML-standarden, sig i debatten.

Jasper Hedegaard Bojsen, teknologidirektør i Microsoft Danmark mener nemlig, at OSL's test slet ikke tester noget.

"De har testet interoperabilitet mellem forskellige udgaver af OpenOffice. De er alle sammen OpenOffice, og OpenOffice er jo ikke nogen standard," siger Jasper Hedegaard Bojsen og forklarer, at OSL's test bruger kontorpakkerne Neo Office, Star Office, Novells Open Office og Lotus Symphony, der alle bygger på Open Office.

"Det er det samme som at teste interoperabilitet mellem Microsoft Office på Windows og på en Mac," siger Jasper Hedegaard Bojsen, som peger på, at OSL for eksempel kunne have testet ODF interoperabilitet med kontorpakker, for eksempel K Office, der bruger ODF men ikke bygger på OpenOffice.

"Det har længe været kendt, at der er problemer med interoperabiliteten til for eksempel K Office og andre kontorpakker, som anvender ODF på grund af de mangler og den underspecifikation i ODF som Konkurrencestyrelsen og Devoteam peger på" siger han.

Snyd på vægtskålen

Microsofts teknologidirektør mener, at OSL bruger ufine metoder.

"Jeg ser det som et desperat forsøg på at kaste grus i maskineriet, inden det politiske møde i morgen, og jeg synes, de snyder på vægten," siger Jasper Hedegaard Bojsen.

Microsoft direktøren tror dog, at OSL's test vil give bagslag.

"De har scoret et selvmål. Hvis de havde gjort det med nogle andre kontorpakker end OpenOffice, så ville de mangle funktionalitet. Jeg synes de undervurderer dem, som skal vurdere de her sager," siger Jasper Hedegaard Bojsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere