Artikel top billede

Direktøren i Telekommunikationsindustrien, Ib Tolstrup, tror på, at teleselskaberne med videnskabsministerens brev i hånden kan komme i god dialog med kommunerne. Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

Telebranchen støtter Sanders bløde linje i mastesag

Der er ingen grund til at true kommuner med straf, hvis de forsinker opstilling af mobilmaster. Dialog er derimod vejen frem, mener direktør fra tele-brancheforening.

Pisk eller gulerod?

Der er flere veje til at opnå et resultat. Det gælder også i sagen om opstilling af mobilmaster og -antenner i landets kommuner.

Teleselskaberne har tidligere brokket sig over, at nogle kommuner trækker sager om opstilling af antenner og master i langdrag.

Nu har videnskabsminister Helge Sander (V) sammen med formanden for Kommunernes Landsforening, Erik Fabrin (V), i et brev skrevet til kommunerne, at de skal yde en aktiv indsats for at sikre borgere og erhvervsliv adgang til mobilt bredbånd.

Men der er umiddelbart ikke nogen straf til de kommuner, der trækker sager om mobilmaster i langdrag. I hvert fald har videnskabsministeren ikke konkretiseret straf-muligheder over for Computerworld.

Dialog frem for trusler

Det er dog helt fint, lyder det fra brancheforeningen Telekommunikationsindustrien, der har danske teleselskaber i medlemskredsen. Muligheden for at kunne true gavner ikke byggesagerne, mener brancheforeningens direktør, Ib Tolstrup.

"Vi er rigtig glade for brevet. Vi skal jo stadig præsentere forslag til byggeprojekter og have det godkendt i kommunerne, og det beror på dialog," siger han.

Dermed mener han, at teleselskaberne indtil videre bør give brevet fra politikerne en chance. Senere vil branchen så evaluere, om brevet fra Helge Sander og Erik Fabrin har en reel virkning.

"Vi vil selvfølgelig selv følge op på det og konkludere. Vi har jævnligt møde i vores maste-samarbejdsgruppe, og vi vil konkludere på det, når der er gået så lang tid, at vi kan konkludere på," fortæller Ib Tolstrup.

Han vurderer, at der vil gå omkring et halvt år, før det er muligt at vurdere effekten. Samtidig påpeger han, at telebranchen også selv må hjælpe kommunerne, hvis sagsbehandlingen skal have fart på.

"Vi er ved udarbejde en tjek-liste for den gode ansøgning, så man får det hele med. Vi skal også fra vores side yde det, der skal til, men vi skal have en fair behandling i kommunerne," siger han.

I marts havde landets kommuner ifølge Telekommunikationsindustrien omkring 1.300 sager om mobilmaster og -antenner liggende til behandling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere