Artikel top billede

Se hvem der scorer kassen trods krisen

Lønstatistik 2009: Trods krisesnak og stigende arbejdsløshed stiger nogle it-lønninger stadig meget. Se i Computerworlds store lønstatistik, om din faggruppe er blandt vinderne.

Det er ikke krisestemning, som præger Computerworlds årlige lønstatistik: I hvert fald ikke på lønfronten, hvor de danske it-medarbejdere i løbet af det seneste år har hentet 5,5 procent mere i lønposen.

Nogle grupper henter mere end andre.

Det er web-udviklerne, som henter den største procentvise stigning på 7,3 procent, men fra et relativt lavt udgangspunkt.

Den største lønstigning i kroner og øre har projektlederne fået: Deres løn er i gennemsnit steget med 2.758 kroner om måneden. Du kan se tallene for de forskellige grupper her.

Mellemledere i private virksomheder er en af de bedst lønnede grupper - i gennemsnit tjener en privatansat mellemleder 52.325 kroner om måneden før skat.

Den årlige lønundersøgelse er foretaget i samarbejde med Loyalty Group og SCR Gruppen. I år bygger statistikken på svar fra 2.853 it-ansatte, som er fordelt på 10 jobfunktioner.

Undersøgelsen foregik i perioden juni til august 2009.

Ikke opsøgende

Årets lønstatistik viser altså, at der stadig er mange it-ansatte, som skæpper masser af lønkroner i kassen. Det økonomiske krise viser sig dog i de it-ansattes lyst til at blive ved deres nuværende arbejdsgiver.

Statistikken viser, at det ophedede it-arbejdsmarked er begyndt at køle ned. Færre har været aktive på jobmarkedet, færre har fået tilbud om nye jobs.

Selvom krisen altså indtil videre ikke har gjort indhug i lønningerne, så søger it-medarbejderne sikker havn: Færre forventer at skifte job i løbet af det kommende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere