Artikel top billede

Socialdemokraternes skatteordfører, Nick Hækkerup, mener, at multimedieskatten kun skal omfatte ting, der er direkte relateret til arbejdet. I tilfældet bredbånd er det internet-adgang og telefoni, mens tv ikke bør indgå, påpeger han.

Kære politikere, indgår tv i multimedieskatten?

Multimedieskatten træder i kraft om lidt over en måned, men det er endnu uafklaret, om arbejdsgiverbetalt bredbånds-tv er omfattet. Computerworld forsøger at få et svar.

I det nye år træder multimedieskatten i kraft.

Det betyder, at borgerne beskattes af 3.000 kroner, hvis de får goder som internet og telefoni betalt af deres arbejdsgiver. I dag er der dog bredbåndsabonnementer, hvori der også indgår tv.

Betyder det, at arbejdsgiverne kan give de ansatte bredbåndsabonnementer med internet, telefoni og tv, og som stadig kun bliver beskattet af de første 3.000 kroner?

Computerworld har ringet til en række udbydere af bredbåndsprodukter, og TDC er umiddelbart det eneste selskab, der allerede har lanceret et erhvervsrettet produkt med internet, telefoni og tv, HomeTrio Work.

De andre firmaer - Bredbånd Nord, Stofa, Telenor og Telia - afventer et møde, som Skatterådet under Skat holder 15. december. Her skal rådets medlemmer tage stilling til, hvorvidt tv-pakker kan indgå i de skattebegunstige bredbåndspakker.

Socialdemokrat: Tv er ikke omfattet
Der sidder i alt 19 medlemmer i Skatterådet. Et af dem e Socialdemokraternes skatteordfører, Nick Hækkerup.

Han har en klar holdning til, hvorvidt tv skal indgå.

"Det skal det ikke, fordi tanken er, at det her er nogle goder, som man får stillet til rådighed af arbejdsgiveren, og der har man så lagt et beskatningsniveau på de her 3.000 kroner, og der skal være en eller anden relation mellem det, man får stillet til rådighed, og det man bliver beskattet," siger Nick Hækkerup.

Han mener, at der opstår et skattehul, hvis tv også skal kunne indgå i skattebegunstigede bredbåndspakker.

"Derfor skal man ikke kunne putte alle mulige andre ting ind, som man så i virkeligheden får som substitueret løn og ikke bliver beskattet af," siger socialdemokraten.

Samtidig vurderer han, at skatten kun tilgodeser en bestemt gruppe på arbejdsmarkedet.

"Sagen er alt andet lige, at dem, der får stillet mest til rådighed, er dem, der er højtlønnede og som i et eller andet omfang selv har mulighed at aftale med arbejdsgiveren - hvis man ikke selv er arbejdsgiveren - om hvad der skal stilles til rådighed, og der kan man i virkeligheden snyde sig uden om beskatningen, hvis man kan få alle mulige andre ting ind i pakken," fortsætter Nick Hækkerup.

Socialdemokraternes skatteordfører mener, at multimedieskatten kun skal omfatte ting, der er direkte relateret til arbejdet. I tilfældet bredbånd er det internet-adgang og telefoni.

Hvad mener Venstre og DF mon?

I Skatterådet er seks af de 19 medlemmer udpeget af Folketinget, mens de 13 resterende er udpeget af skatteministeren.

Mens Nick Hækkerup er meget klar i mælet, kniber det mere hos andre politikere.

En af dem, der er udpeget af Folketinget, er Dansk Folkepartis Søren Gynther-Sørensen, der er statsautoriseret revisor.

Han kunne godt forestille sig, at det ender med et ja til, at tv kan indgå, men han har endnu ikke truffet et valg.

"Jeg har ikke set argumenterne for og imod, og dem vil jeg lige have fra Skat, før jeg tager stilling i hvert fald," siger Søren Gynther-Sørensen.

Venstres Peter Christensen sidder også i Skatterådet, men han ønsker ikke at give udtryk for sin holdning forud for mødet i Skatterådet 15. december.

Afklaring midt i december

Computerworld har også henvendt sig til Venstres tele- og skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, men han ønsker heller ikke at fortælle, hvordan han forholder sig til spørgsmålet.

"Det er Skatterådet, der skal træffe beslutninger om, hvad der skal med og ikke med, så afgørelsen ligger hos dem, og afgørelsen vil jeg selvfølgelig forholde mig til, når den kommer," siger Torsten Schack Pedersen.

Hvorvidt tv kan omfattes af multimedieskatten, forbliver derfor uafklaret frem til Skatterådets møde 15. december - to uger før den ny lov træder i kraft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere