Artikel top billede

Her er Windows-brugernes frie browser-valg

Microsoft glæder sig over EU-godkendelsen af selskabets løsning til at sikre browser-valgfrihed for kunderne. Her kan du se, hvordan valgfriheden vil tage sig ud.

Microsoft har nu reageret på
EU's godkendelse
af selskabets forslag til, hvordan man kan sikre browser-valgfrihed for Windows-kunderne.

Det er ikke overraskende en positiv reaktion, Microsofts chefjurist Brad Smith sender over Atlanterhavet.

"Vi ser frem til at bygge videre på dialogen og tilliden, som er blevet etableret mellem Microsoft og Kommissionen, og til at udvide vores industri-lederskab inden for interoperabilitet," står der på Microsofts hjemmeside.

Konkret betyder aftalen, at Microsoft i de næste fem år skal tilbyde brugere af XP, Vista og Windows 7 muligheden for at vælge andre browsere end Internet Explorer. Aftalen betyder også, at pc-producenterne kan præinstallere andre browsere end IE på Windows-maskiner.

Sådan ser det ud

"Desuden vil Microsoft sende et "browser choice"-skærmbillede til Windows-brugere, der kører Internet Explorer som deres standard-browser ... Det vil blive tilbudt både til brugere af nye computere og basen af installerede Windows XP, Windows Vista og Windows 7-computere i Europa, hvor Internet Explorer er sat til at være standard-browser," forklarer Microsoft om løsningen.

500

Sådan ser det første skærmbillede ud (klik for stor størrelse).

500

Herefter når vi til det egentlige valg, hvor de forskellige browsere præsenteres i tilfældig rækkefølge.

Microsoft store løfte

Samtidig beretter selskabet, at man nu fremadrettet efter aftale med EU vil arbejde på at sikre bedre interoperabilitet mellem Microsofts produkter og produkter fra andre virksomheder.

Det drejer sig om Windows, Windows Server, Office, Exchange og SharePoint-produkterne.

"Vi mener, at det repræsenterer den mest omfattende forpligtelse til at promovere interoperabilitet i softwareindustriens historie. "

"Microsoft vil sikre, at udviklere i hele industrien, inklusiv open source-miljøet, vil have adgang til teknisk dokumentation, der kan hjælpe dem med at udvikle produkter, der fungerer godt sammen med Microsoft-produkter."

Microsoft vil også støtte bestemte industri-standarder i sine produkter og dokumentere, hvordan disse standarder er understøttet," forklarer Microsoft og henviser til, at man dermed har efterkommet til krav, som EU's Konkurrencekommissær Neelie Kroes har fremsat i de seneste år.

Med browser-aftalen og løfterne om øget interoperabilitet ser det ud til, at års diskussioner mellem EU og Microsoft - der blandt andet har resulteret i milliard-bøder til softwareselskabet - er ved at være slut.

Du kan se selve aftalen mellem Microsoft og EU på denne side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere