Artikel top billede

Atea vil sponsorere omstridt Skat-konsulents klub

It-leverandøren Atea, der tidligere har været sponsor for Høj Håndbold, ser ikke noget problem i, at Leif Schandorph har spurgt Skats it-leverandører om sponsorater.

Ifølge den operation X udsendelse, der blev vist i går aftes, skulle en chefkonsulent hos Skats it-afdeling angiveligt have haft rod i kasketterne, da han har spurgt nogle af Skats it-leverandører om sponsorater af klubben Høj Håndbold. En håndboldklub som chefkonsulenten selv har været formand for.

Tager man et kig på Høj Håndbolds hjemmeside vil man se, at både it-leverandøren 2Ways-it samt Venzo er blandt klubbens sponsorer. To virksomheder med en bruttofortjeneste på henholdsvis 6,7 og 13,8 millioner kroner ifølge de seneste offentliggjorte regnskaber.

Disse to virksomheder er dog ikke de eneste af Skats leverandører, der har set en fidus i at sponsere håndboldklubben i Ølstykke.

Den noget større it-leverandør Atea, der sidste år havde en omsætning på 4,4 milliarder kroner, hvoraf en meget stor del kommer fra salg til offentlige virksomheder, har således også i en periode haft æren af at have sit navn hængende side om side med lokale sponsorer som eksempelvis gartnerfirmaet De Grønne Smølfer og Bodils Blomster og Planteskole.

Også i dette tilfælde er det Leif Schandorph, der har stået for kontakten mellem it-leverandøren og Høj Håndbold. Det bekræfter administrerende direktør hos Atea, Peter Trans. Men det er der ikke noget mærkeligt i, siger han.

"Jeg vil gerne understrege at Atea intet fordækt ser i, at en medarbejder fra Skat bruger sin professionelle omgangskreds, til at skaffe sponsorer til klubben - dette er faktisk fundamentet for erhvervslivets samarbejde med dansk foreningsidræt.

Og hvis en offentlig ansat ikke har lov til at være aktiv i foreningslivet og tiltrække sponsorer og støtter til klubben, så bliver det endda meget svært at drive idrætsforeninger fremover," siger Peter Trans.

Hvorfor egentlig, Atea?

Hvad har Atea fået ud af at sponsorere en håndboldklub i Ølstykke?

"Først og fremmest har vi støttet sports- og foreningslivet, som Atea har gjort igennem mange år i flere forskellige sammenhænge. Atea har ikke en forkromet sponsorstrategi, og vi har gennem de seneste tre år sponsoreret mere end 30 forskellige klubber og foreninger.

Vi er åbne overfor gode ideer, og i tilfældet med Høj Håndbold var det muligt at få ungdomsholdene til at være en del af vores interne arrangementer," siger Peter Trans.

Vil sponsorere Høj Håndbold

Selvom Atea ikke længere sponsorerer Høj Håndbold, har firmaet altså ifølge Peter Trans haft stor glæde af samarbejdet, så længe det stod på. Og nu lader det til, at den danske milliard-forretning igen kommer til at støtte Ølstykkes foreningsliv.

"Atea har flere gange vundet udbud til SKAT gennem rammeaftalerne hos Statens og Kommunernes Indkøbsservice, som sikrer, at alle regler bliver overholdt, og at alt foregår korrekt ved udbuddene.

Leif Schandorph har ikke været involveret i disse udbuds- og tilbudsprocesser. Derfor er det i mine øjne rigtig synd, at foreningssporten i Danmark kommer til at lide under falske påstande.

Få virksomheder vil fremover turde tegne et sponsorat med en idrætsforening, hvis det på nogen måde kan kædes sammen med en person, der er ansat i det offentlige.

Af samme grund vil vi gerne tegne et nyt sponsorat med HØJ Håndbold for at understrege, at der ingen relevans er i beskyldningerne i forhold til Atea," siger Peter Trans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere